به گزارش خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سرهنگ سیدابوالفضل موسویپور درباره انجام حرکات مارپیچ و خطرناک توسط برخی رانندگان و برخورد پلیس راهور تهران بزرگ با این تخلف، اظهار کرد: معابر عمومی برای استفاده تمام شهروندان است، پلیس راهور با استفاده از ظرفیت دوربینهای نظارت تصویری، معابر را رصد میکند و اشرافیت کامل بر حرکات مخاطرهآمیز برخی از رانندگان در معابر مواصلاتی وجود دارد.
جانشین رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به حضور تیمهای نظارتی محسوس و نامحسوس در تمام ساعات شبانهروز و در تمام معابر، گفت: مأموران پلیس راهور پس از تماسهای 110 نیز به سرعت به محل موردنظر اعزام شده و اقدامات خود را انجام میدهند.
وی افزود: همچنین واحد پلیس فتا نیز بر تخلفات مذکور رصد دارد و با افرادی که بخواهند با قرار گذاشتن در فضای مجازی و انجام حرکات نمایشی و مارپیچ در معابر، انضباط شهری را برهم بزنند، برخورد صورت میگیرد؛ قرارهای این افراد را بیقرار کرده و خودروی آنها نیز توقیف میکنیم.
این مقام انتظامی با بیان اینکه راننده متخلف نیز به مرجع قضائی معرفی میشود، بیان کرد: انجام این کارها (حرکات نمایشی و مارپیچ در معابر) بنابر بر ماده 618 قانون مجازات اسلامی اخلال در نظم و سلب آسایش مردم تلقی میشود.
شناسایی و معرفی 300 خودرو به مرجع قضائی به دلیل انجام حرکات مارپیچ و نمایشی
به گفته موسویپور، در 9 ماه امسال بیش از 300 دستگاه از خودروهای مذکور که در معابر تهران اقدام به حرکات مارپیچ و نمایشی کرده شناسایی و به مرجع قضائی معرفی شدهاند.
جانشین رئیس پلیس راهور فاتب ادامه داد: البته تخلفات دیگری همچون افزایش سرعت و حرکات مخاطرهآمیز در بزرگراهها وجود دارد و تمام نگرانی ما مربوط به افزایش سرعت خودروها در معابر بزرگراهی پس از اتمام ترافیک است.
توقیف 18 هزار خودرو به دلیل انجام ارتکاب دو تخلف همزمان حادثهساز
وی تصریح کرد: تبصره دو ماده 10 قانون مجازات اسلامی ارتکاب دو تخلف همزمان حادثهساز را اعلام کرده که شامل 72 ساعت توقیف خودور میشود و در 9 ماهه امسال بیش از 18 هزار خودرو را به همین دلیل و دو تخلف همزمان حادثهساز توقیف کرده و به پارکینگ انتقال دادیم.
این مقام انتظامی ادامه داد: البته طرحی را با هماهنگی با مقام محترم قضائی برای برخورد با متخلفان و برهمزنندگان نظم و آرامش شهروندان انجام میدهیم، شهروندی که در معابر بزرگراهی طبق قوانین رانندگی میکند باید سود رعایت قوانین را ببرد، ما اجازه نمیدهیم تعداد کمی از متخلفان باعث سلب آرامش شهروندان شوند.
موسویپور خاطرنشان کرد: در همین راستا تصادفاتی روی داده که یک خودرو به دلیل سرعت غیرمجاز از موانع سخت فیزیکی وسط بزرگراه عبور کرده، به لاین مخالف رفته و باعث تصادف و مرگ فردی شده که در مسیر خود در حال حرکت بوده است.
تشکیل قرارگاه سرعت در پلیس راهور فاتب
جانشین رئیس پلیس راهور تهران بزرگ عنوان کرد: ما در پلیس راهور تهران قرارگاه کنترل سرعت را تشکیل دادیم، سرعت، توسط قانونگذار به سه بخش تقسیم شده، نخست سرعت تا 30 کیلومتر از حد مجاز، دوم سرعت بین 30 تا 50 کیلومتر از حد مجاز و سوم سرعت بالاتر از 50 کیلومتر از حد مجاز است و با رانندهای که با بیش از 50 کیلومتر سرعت مجاز در معابر رانندگی میکند، برخورد قضائی صورت میگیرد، و این دسته از رانندگان توسط پلیس احضار میشوند.
وی ادامه داد: البته سال گذشته در نبود کرونا، این افراد احضار شده و هر هفته حدود 200 تا 300 نفر از این رانندگانی که برای نخستین بار مرتکب این تخلفات شده بود، ضمن آموزش، تعهد کتبی میدادند البته اکنون بحث آموزش به دلیل شیوع کرونا وجود ندارد و فقط تخلف به آنها ابلاغ شده و در صورت تکرار تخلفات مذکور، اقدام آنها اخلال در نظم محسوب شده و ضمن تشکیل پرونده، به مرجع قضائی معرفی میشوند.
این مقام انتظامی از شهروندان خواست در صورت رؤیت خودروهایی که سرعت مجاز را در معابر رعایت نمیکنند، با مرکز فوریتهای پلیسی 110 تماس گرفته تا پلیس راهور قبل از بروز هر حادثهای، اقدامات خود را درباره توقف این خودروها انجام دهند.
انتهای پیام/