به گزارش حوزه دولت پایگاه خبری خبرآنی،هیات دولت آیین نامه اجرایی بند (ح) ماده (92) قانون برنامه ششم توسعه، موضوع بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را با هدف حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر و معاش آنها تصویب کرد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
بر اساس این آیین نامه که در جلسه عصر یکشنبه هیات وزیران به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور تصویب شد، شاغلان فرهنگی، هنری و رسانه ای که تولیدکننده آثار و خدمات مربوطه بوده و درآمد اصلی خود را از این طریق تأمین می کنند، در زمره اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و صدا و سیما قرار می گیرند.منابع مقرری بیکاری از طریق مشارکت دولت، کمک ها و یا سایر درآمدهای قانونی دولت تأمین می شود.
همچنین به موجب آیین نامه مذکور، شرط بهره مندی از مقرری بیکاری حداقل داشتن یک سال سابقه پرداخت حق بیمه، قبل از تاریخ درخواست در سامانه مقرری بیکاری می باشد.
گفتنی است، این مدت جزو سوابق پرداخت بیمه محسوب نمی گردد و فرد در دوره مقرری بیکاری نیز می تواند نسبت به پرداخت حق بیمه خود اقدام نماید.
در ادامه جلسه، تعداد دیگری از پیشنهادهای دستگاه های اجرایی، پس از بحث و بررسی، به تصویب هیات وزیران رسید.
اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی برای سه استان سیل زده کشور
با تصویب هیات وزیران، تا سقف مبلغ 1258 میلیارد و 422 میلیون ریال اعتبار برای بازسازی بخش های خسارت دیده ناشی از سیل و آب گرفتگی در استان های بوشهر و هرمزگان اختصاص یافت.
اعتبار مذکور شامل کمک بلاعوض جهت احداث واحدهای مسکونی شهری و روستایی، تعمیر واحدهای مسکونی شهری، روستایی و تجاری، تأمین لوازم معیشتی واحدهای مسکونی آسیب دیده، کمک هزینه اسکان موقت واحدهای مسکونی شهری و روستایی، هزینه های پشتیبانی و ارایه خدمات فنی و مدیریتی و آواربرداری، بازسازی تأسیسات روبنایی داخل محدوده و دفع آب های سطحی و تأمین زمین در دو استان یاد شده است.
همچنین مبلغ 1437 میلیارد و 900 میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود و کارمزد 4 درصد در مناطق روستایی و 5 درصد در مناطق شهری به منظور جبران خسارات وارده در استان های بوشهر و هرمزگان با ضمانت زنجیره ای اختصاص داده شد.
دولت در ادامه، مبلغ 50 میلیارد ریال اعتبار (شامل 10 میلیارد ریال به صورت اعتبار هزینه ای و 40 میلیارد ریال به صورت اعتبار تملک دارایی های سرمایه ای) به منظور تسویه تنخواه پرداختی بابت تأمین هزینه های ضروری اولیه و بازسازی تأسیسات آسیب دیده ناشی از سیل به شهرستان های غرب گیلان اختصاص داد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی این استان نیز موظف شد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبار فوق را هر سه ماه به سازمان های برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نماید.
تهاتر مطالبات و بدهی های تعدادی از شرکت های خصوصی با شرکت مدیریت شبکه برق ایران
با تصویب هیات وزیران، مطالبات شرکت های گسترش انرژی پاسارگاد و پرشیان انرژی جی از شرکت دولتی مدیریت شبکه برق ایران با بدهی همان شرکت ها به سازمان امورمالیاتی کشور و سازمان خصوصی سازی به مبلغ 624 میلیارد و 263 میلیون و 797 هزار و 82 ریال تهاتر شد.
همچنین شرکت دولتی مدیریت شبکه برق ایران، تا سقف تهاتر انجام شده حسب مورد جایگزین اشخاص بدهکار مندرج در مصوبه مذکور می شود و مکلف است ضمن اصلاح حساب، حسب مورد نسبت به پرداخت مبلغ مورد نظر به حساب درآمد عمومی کشور نزد خزانه داری کل کشور در سررسید مقرر بر اساس ضوابط و مقررات مربوط با هماهنگی سازمان امورمالیاتی کشور و سازمان خصوصی سازی اقدام نماید.
سازمان های مذکور نیز مکلفند ارقام مندرج در این مصوبه را به عنوان وصول بدهی تلقی و در حساب اشخاص بدهکار منظور نموده و ظرف یک روز کاری پس از ابلاغ این تصویب نامه، نسبت به توقف عملیات اجرایی و رفع ممنوع الخروجی اشخاص مذکور بابت بدهی تا سقف مبلغ تهاتر شده اقدام نماید.
همچنین مطالبات قطعی دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی تعاونی و خصوصی که در اجرای این مصوبه به شرکت دولتی (اعم از شرکت اصلی و یا شرکتهای دولتی تابع آنها) منتقل شده است، با بدهی دولت به شرکت مذکور بابت مواردی مانند یارانه قیمت های تکلیفی (با تأیید سازمان حسابرسی) از طریق صدور اسناد تسویه خزانه در چارچوب قوانین و مقررات مربوط قابل تسویه است.
موافقت دولت با اصلاح حقوق قضات
دولت در ادامه، با پیشنهاد وزارت دادگستری مبنی بر اصلاح و ترمیم ضرایب فوق العاده ویژه قضات موافقت کرد.
اصلاح مصوبه اختصاص تسهیلات بانکی به سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
هیات وزیران به منظور تأمین نظر مجلس شورای اسلامی و رفع ایراد درخصوص مصوبه اختصاص تسهیلات بانکی به سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برای خرید تضمینی، حمایتی و توافقی محصولات کشاورزی، با اصلاح مصوبه مذکور موافقت کرد.
به موجب اصلاح مصوبه فوق، تسهیلات بانکی تخصیصی به سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران صرفاً شامل خرید تضمینی محصولات کشاورزی بوده و شامل خریدهای حمایتی و توافقی محصولات نمی شود.
انتهای پیام/