به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ شهابالدین منتظمی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: پلنگ ماده بشاگرد از استان هرمزگان که به علت گرفتاری در تله زخمی شده بود، برای معالجه به تهران منتقل شد.
وی افزود: این پلنگ ماده سهشنبه هفته گذشته در تله گیر افتاده و روز جمعه با حضور دامپزشک و نیروهای محیط زیست از استانهای فارس و هرمزگان بیهوش و زندهگیری شد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به دلیل آسیبدیدگی انگشتان دست چپ و نیاز به رسیدگی بیشتر دامپزشکی، «نازَک» امروز (یکشنبه،30) آذر با هواپیما از بندرعباس به تهران منتقل و برای مداوا به بیمارستان دامپزشکی دکتر فتاحیان انتقال داده خواهد شد.
منتظمی گفت: با اعلام معاینه اولیه توسط دامپزشک، نازَک ماده پلنگ پنج ساله بشاگردی در سلامت کامل بوده و سرمتراپی و رادیوگرافی اولیه برای مشخص شدن سلامت این حیوان انجام شده است.
براساس این گزارش، پلنگ ایرانی یا پلنگ پارسی به لحاظ جثه بزرگترین زیرگونه پلنگ است که بومی غرب آسیا است و در فهرست جانوران «در معرض خطر انقراض» آی یو سی ان قرار دارد، طبق برآوردی در سال 2005 کمتر از هزار و 300 پلنگ در گسترهای شامل قفقاز، ترکمنستان، جنوب روسیه، پاکستان، افغانستان و ایران زیست میکنند، حداقل 60 تا 70 درصد این جمعیت در داخل مرزهای ایران به سر میبرند به این ترتیب ایران مهمترین زیستگاه پلنگ ایرانی در غرب آسیا به شمار میرود.
اصلیترین تهدید پیشروی بقای این حیوان جدا شدن زیستگاهها و قطع ارتباط ژنتیکی گروههای مختلف این حیوان است که معمولا به تشکیل گروههای بسیار کوچک منجر شده، بهطوریکه در همه قلمرو زیستی این حیوان هیچ گروه جمعیتی وجود ندارد که دربرگیرنده بیش از 100 پلنگ بالغ باشد، کاهش طعمه بر اثر شکار انسانها، گسترش زیربنایی، مزاحمتهای انسانی و از میان رفتن زیستگاه (شامل چیدن گیاهان و قارچهای خوراکی، ساخت معدن، جادهسازی، جنگلزدایی، آتشسوزی و چرای دام) عواملی است که منجر به تکهتکه شدن زیستگاههای حیوان شده است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/