گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، کمتر از 6 ماه تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری 1400 فرصت باقی است و هرچه به زمان برگزاری این انتخابات نزدیکتر میشویم، اظهارنظرها پیرامون نحوه برگزاری آن بیشتر و البته متفاوتتر و در برخی موارد نیز متناقضتر میشود.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
برگزاری این دور از انتخابات با وجود بیماری کرونا، موضوعی است که موجب میشود تا در خرداد 1400 حداقل در کیفیت برگزاری آن شاهد برگزاری یک انتخابات متفاوت با دورههای پیشین آن باشیم.
جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات اخیر در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگاران پایگاه خبری خبرآنی، درخصوص کم و کیف برگزاری انتخابات ریاستجمهوری گفته بود:به دلیل احتمالا بالای ماندن ویروس کرونا در کشور و همزمانی آن با برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، ناچار هستیم تغییراتی در شکل برگزاری آن ایجاد کنیم، پیشنهادهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا به دو موضوع محتملتر رسیدیم، یکی زمان برگزاری آن و دیگری مکان برگزاری است.
وی توضیح میدهد که میتوانیم روز برگزاری انتخابات ریاستجمهوری خرداد 1400 را از یک روز به دو روز تغییر دهیم؛ البته قانون اساسی این اجازه را به ما نمیدهد، یعنی انتخابات ریاستجمهوری باید در یک روز برگزار و روند اخذ رای در همان روز به پایان برسد، اما ستاد ملی مبارزه با کرونا که مصوبات آن به تایید مقام معظم رهبری نیز میرسد میتواند با اختیاراتی که دارد این اجازه را به مجریان برگزاری انتخابات بدهد به دلیل جلوگیری از ازدحام و پیشگیری از خطر ابتلای هموطنان به کرونا انتخابات را در دو روز برگزار کند.
پیشنهاد دیگر جمال عرف افزایش تعداد شعب اخذ رای بود. موضوعی که در قیاس با پیشنهاد اول، سادهتر و امکانپذیرتر است. این پیشنهاد هم باید به تایید شورای نگهبان برسد.
پایگاه خبری خبرآنی، اخیراً برای پیگیری موضوع برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و موراد متعدد مرتبط در این زمینه با عباسعلی کد خدایی سخنگوی شورای نگهبان گفتوگویی تفصیلی داشته (اینجا بخوانید) که وی در این گفت وگو در خصوص پیشنهاد اخیر وزارت کشور گفته است تاکنون پیشنهاد رسمی در این زمینه به دست ما نرسیده است و برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در 2 روز نیز بعید به نظر میرسد.
وی درباره راهکارهای موجود برای برگزاری انتخابات ایمن برای مردم نیز میگوید: انتخابات در فصلی برگزار میشود که امکان حضور مردم در فضاهای باز فراهم است و میتوان بهخلاف انتخاباتهای گذشته بهطور مثال در مدارس و مساجدی که شعبه اخذ رأی هستند، فرآیند اخذ رأی را از فضای بسته به حیاط این مدارس یا مساجد منتقل کرد یا میتوان برای جلوگیری از ازدحام در شعب مرکزی همچون حسینیه ارشاد یا مسجد لرزاده، شعبههای اخذ رأی بیشتری در مجاورت آنها در نظر گرفت که شورای نگهبان و وزارت کشور در همین راستا در حال رایزنی و تبادل نظر هستند.
بنابراین تا آنجایی که قانون به ما اجازه بدهد سعی میکنیم که تسهیلات لازم را برای بالا بردن ایمنی انتخابات برای مردم مهیا کنیم، همچنین در حوزه افزایش صندوقهای سیار نیز با توجه به اینکه منع قانونی برای این کار وجود ندارد میتوان از نهایت ظرفیت برای سهولت فرآیند رأیدهی استفاده کرد.
حالا به نظر میرسد راهکار فعلی و محتمل برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، موضوع افزایش شعب اخذ رای است که باید منتر ماند و دید در روزهای آتی وزارت کشور و شورای نگهبان به چه راهحلی در این زمینه خواهند رسید، انتخاباتی که از اسفندماه وارد فرآیند اجرایی میشود.
انتهای پیام/