به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، سید محمد هادی سبحانیان افزود: در بودجه سال 98 اعلام شد که یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز نفت خواهیم فروخت و با این کار مشت محکمی بر دهان استکبار جهانی خواهیم زد اما در عمل روزانه حدود 500 هزار بشکه نفت فروخته شد.
وی اظهارداشت: در عمل بودجه با کسری مواجه شد و بر اساس مجوز شورای سران از منابع صندوق توسعه ملی استقراض و اوراق بیشتر انتشار وبه فروش رسید.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی و کارشناس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت در بودجه سال 99 پیش بینی شده بود که کمی بیشتر از نصف این عدد فروخته شد همانند سال 98 با مجوز شورای سران استقراض از منابع صندوق توسعه ملی و انتشار بیشتر اوراق در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: در بودجه سال 1400 نیز بر اساس سیاق گذشته اعلام شده دو میلیون و 300 هزار بشکه نفت در روز به فروش خواهد رسید.
سبحانیان اظهارداشت: جدا از این هیچ اقدام اصلاحی در لایحه بودجه 1400 بویژه در حوزه مدیریت هزینه ها و ایجاد درآمدهای پایدار مالیاتی دیده نشده است.
وی ادامه داد: جالب است که بدانید درآمد مالیات بر ارزش افزوده بر اساس نرخ تورم باید افزایش پیدا کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی و کارشناس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: برای مثال اگر نرخ تورم 40 درصد باشد مالیات بر ارزش افزوده که 9 درصد ارزش کالا و خدمات است باید به همین میزان افزایش پیدا کند این در حالیکه رشد مالیات بر ارزش افزوده در لایحه بودجه سال 1400 «صفر» است.
وی افزود: حتی اگر بیان شود بواسطه کرونا خرید و فروش ها کمتر شده که این اتفاق هم نیفتاده دیگر نباید رشد مالیات بر ارزش افزوده صفر باشد.
سبحانیان اظهارداشت: لایحه بودجه سال 1400 مبتنی بر واقعیت ها و همینطور اصلاحات مدنظر مقام معظم رهبری و مجلس نوشته نشده است.
وی یادآورشد: چه بسا اداره کشور با این بودجه کار خیلی پیچیده ای نباشد و افراد غیر متخصص هم می توانند همچنین بودجه ای را نگارش کنند چون آنچه از این بودجه برداشت می شود اینکه دولت همین درآمدهای مالیاتی که در حال وصول است بدون هیچ گونه زحمتی می تواند سال آینده هم وصول کند و بقیه منابع هم از طریق انتشار و فروش اوراق یا استقراض از صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی تامین خواهد شد.
انتهای پیام/