به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، شرایط کرونا باعث شده است که محدودیت هایی برای کسب و کارها ایجاد شود, یکی از این محدودیت ها تالاهار پذیرایی هستند که از بهمن ماه سال گذشته تعطیل شده اند و آنطور که فعالان این صنف بیان می کنند, با دور جدید تحریمها کسب و کارها اینگونه واحدهای صنفی که نیازمند سرمایه گذاری بسیارزیادی هستند از بین رفته و صاحبان این تالارها چاره ای به جز تعطیلی و تغییرکاربری این واحدهای صنفی ندارند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
بررسی ها در تأثیرات بازار کرونا بیانگر این است که بخش خدمات بیشترین آسیب را دیدند. با توجه به اینکه تالارهای پذیرایی در حیطه کارهایی بودند که خدماتی را به مردم ارائه می کردند با مشکلات متعددی روبرو شند. آمارها بیانگر این استکه بهار سال جاری نسبت به بهار سال گذشته، شاهد کاهش 3.7 درصدی نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور و کاهش 2.9درصدی نسبت اشتغال در مقایسه با فصل مشابه در سال قبل بودیم، حدود 2 میلیون نفر از بازار کار خارج شدهاند که برابر بررسیهای وزارت رفاه بیش از1 میلیون و 20هزار نفر آنها را زنان و 970هزار نفر را مردان تشکیل میدهند.همچنین برابر بررسیهای موسسه عالی پژوهشهای تامین اجتماعی، حجم ساعت کار انجام شده در طول یک هفته توسط جمعیت شاغل در بهار 99 نسبت به بهار 98، بیش از 195میلیون نفر/ساعت کاهش یافته و از 1میلیارد و 121میلیون نفر/ساعت به 926میلیون نفر/ساعت رسیده است.
علی رغم اینکه دولت تسهیلاتی را برای واحدهای آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته بود, اما انگار تالارهای پذیرایی به دلیل بیکاری مطلقی که از بهمن ماه داشتند, شرایط پرداخت اقساط تسهیلات را ندارند به همین دلیل استقبال نکرده اند.
خسرو ابراهیمی نیا،رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی تهران با اشاره وجود حدود هزار واحد تالار پذیرایی در شهر تهران اظهار کرد: علاوه بر افرادی که با تعطیلی تالارها به صورت مستقیم بیکار شدند، در بخش تجهیز مجالس برای هر مراسم، بسته به تعداد مهمان ها بین 10تا 70نفر فعالیت می کردند که حالا بیکار شده اند. همچنین ده ها شغل دیگر از جمله در حوزه چیدمان سفره عقد، حمل و نقل، عکاسی، آرایشگاه، نقاشی و دکور تالار و آشپزی به فعالیت تالارها وابسته اند، بنابراین برآوردها نشان می دهد از اسفندماه تاکنون حدود 100هزار نفر به واسطه تعطیلی تالارها بیکار شدهاند.
وی با بیان اینکه اتحادیه تالارها 10ماه است که این موضوع را مکاتبه کرده، اما هنوز نتیجهای نگرفته است، تصریح کرد: با برنامه ریزی درست در اسفند و فروردین و اردیبهشت و تعطیلی همه مراکز پذیرایی وضعیت خوبی در کشور ایجاد شد و تلفات انسانی نیز به پایین ترین عدد و رقم خود رسید اما از خرداد به بعد با تصمیم مسئولان، تالارهای پذیرایی تعطیل شدند، در حالی که دیگر مراکز پذیرایی مانند رستوران ها و چلوکبابی ها تعطیل نشدند.
رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی تهران با بیان اینکه تالاهاری پذیرایی به عنوان متخصص برگزاری مراسم ها می توانند پروتکل های بهداشتی را به صورت کامل رعایت و مراسم را با حداقل ظرفیت برگزار کنند، گفت: اما در حال حاضر مراسم مختلف در خانه ها، رستوران ها و حتی دفاتر ازدواج برگزار می شود. پیشنهاد ما این است که تالارها با دریافت کد بهداشتی و زیر نظر اتحادیه مجاز به فعالیت باشند.
این مقام صنفی پیشتر از از ورشکستگی کامل این صنف خبر داده و گفته بود که تسهیلات کرونایی هم نتوانسته به اعضای این صنف کمک کند.
انتهای پیام/