به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از نیواطلس، محققان دانشگاه درکسل پارچه فارادی ابداع کرده اند که می تواند تمام امواج الکترومغناطیسی را مسدود کند. با استفاده از چنین پارچه ای می توان از افراد در برابر اشعه های خطرناک محافظت کرد.
امواج الکترومغناطیس در فناوری های امروزی بسیاری مفید هستند اما با توجه به اشعه های رادیو، تلویزیون، وای فای، بلوتوث، شبکه های موبایل همراه و دستگاه های دیگر، احتمالا اختلال در آنها افزایش می یابد. به همین دلیل اجزای مهم دستگاه ها در پوشش های مختلف از جمله فویل مسی قرار می گیرند. مشکل آنجاست این روند حجم دستگاه را افزایش می دهد و از آنجا که امواج را به طور کلی منعکس می کنند، همچنان اختلال سیگنال ها وجود دارد.
برای این منظور محققان از مواد MXene استفاده کردند. این مواد نوعی از رساناهای دو بعدی هستند که برای توسعه آنتن های قابل اسپری،گل های رسانا و الکترود باتری هایی با قابلیت شارژ سریع مناسب هستند.
محققان دانشگاه درکسل تحقیقی درباره یک MXene خاص (کربونیترید تیتانیوم) منتشر کردند که قابلیت محافظتی خوبی داشت و نه تنها ضخامت اندکی دارد بلکه سیگنال ها را به جای منعکس کردن، جذب می کند.
در تحقیقی جدید محققان کاربردهای نوینی برای قابلیت محافظتی این ماده کشف کردند. می توان این را در پارچه هایی به کار برد که امواج الکترومغناطیسی را مسدود می کنند. برای این منظور تکه پارچه هایی از کتان و پنبه در محلول ماده مذکور فرو برده شد. پارچه حاصل قابل مسدود کردن 99.9 درصد از سیگنال ها بود.
بررسی های دقیق تر نشان داد پوشش مذکور روی پارچه می ماند و نیازمند فرایندهای دیگری برای حفظ رسانایی آن نیست.