برگزاری دومین همایش مواجهه با آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام

به گزارش گروه دانشگاه ‌پایگاه خبری خبرآنی، حجت الاسلام غلامی، رئیس پژوهشگاه مطالعات اسلامی آسیب‌های اجتماعی در نشست خبری دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام اظهار داشت: دانشگاه شاهد با کمک سازمان امور اجتماعی و از طریق تاسیس پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب‌های اجتماعی نقش پیشتازی را در حوزه مطالعات اسلامی و آسیب‌های اجتماعی برعهده بگیرد و تاکنون ده‌ها کار علمی انجام داده است، یکی از برنامه‌های این پژوهشکده برگزاری سلسله همایش‌های ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام است.

وی با اشاره به برگزاری همایش هایی از سوی این پژوهشکده گفت:  دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلامی در دستور کار پژوهشکده مطالعات اسلامی آسیب‌های اجتماعی دانشگاه شاهد قرار گرفته و هدف از برگزاری این همایش ادامه تلاش‌های انجام شده در همایش اول در زمینه بسط و تعمیق مطالعات اسلامی آسیب‌های اجتماعی است، ضمن اینکه این همایش بنا دارد به مجموعه‌ای از مسائل جدید در عرصه آسیب‌های اجتماعی پاسخ دهد.

غلامی افزود: دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام در شهریور ماه سال 1400 در تهران برگزار می‌شود. در دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام علاوه بر بحث‌های نظری شناسایی و ارائه راه حل برای مواجهه با آسیب‌های اجتماعی مدنظر ما است و سعی خواهیم کرد نسخه‌هایی را به صورت عملی برای حل آسیب‌های اجتماعی ارائه دهیم.

حجت الاسلام ابراهیم پور، دبیر علمی دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام نیز در این نشست گفت: در نخستین همایش ما بیشتر به دنبال گفتمان سازی و جلب توجه جامعه علمی و نخبگان به ظرفیت‌های علمی اسلام در حل آسیب‌های اجتماعی بودیم.

وی با اشاره به اینکه محور‌های نخستین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام شامل محور‌های عام بودند، اما در همایش دوم به سمت مسائل تخصصی‌تر رفته ایم و از این رو محور‌های تعریف شده آسیب‌های خاصی را در بر می‌گیرند، تصریح کرد: انتظار داریم مقالاتی که به دست ما می‌رسد در سطح تخصصی و ویژه‌ای به آسیب‌های اجتماعی پرداخته باشند.

ابراهیم پور با بیان اینکه دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام در هفت محور علمی برگزار می‌شود، تصریح کرد: محور‌های دومین همایش با بررسی و گفتگوی شورای علمی همایش با مراکز علمی و با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب در حوزه آسیب‌های اجتماعی تعیین شده اند.

دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران ,


وی  با اشاره به اینکه پژوهشگران می‌توانند مقالات خود را در حوزه بحران، جمعیت یا کاهش جمعیت، حاشیه نشینی، مفاسد اخلاقی، اعتیاد، طلاق، آسیب‌های فضای مجازی و پیامد‌های اجتماعی و فرهنگی کرونا به دبیرخانه این همایش ارسال کنند، تصریح کرد: ما در عرصه عمل نتوانسته ایم آسیب‌های طلاق را کنترل کنیم و با این حال امیدواریم که مقالات ارسال شده به دومین همایش به بیان راهکار‌ها و راهبرد‌ها در جهت کاهش نرخ طلاق بپردازد.

ابراهیم پور با بیان اینکه سطح مقالات ارسال شده به این همایش پژوهشی است، ولی از مقالات ترویجی هم رویگردان نیستیم، اظهار کرد: مهلت ارسال چکیده مقالات تا آخر دی ماه سال 99 است.

عباس پور، مسئول پژوهشکده مطالعات آسیب‌های اجتماعی دانشگاه شاهد در استان قم نیز گفت: اولین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام در سال 97  به همت دانشگاه شاهد برگزار شد و پژوهشگران در اکثر رشته‌ها مقالات و ایده‌های خود را در این همایش عرضه کردند.

وی افزود: دانشگاه شاهد به موازات برگزاری همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام پژوهشکده‌ای را نیز با عنوان پژوهشکده مطالعات آسیب‌های اجتماعی دانشگاه شاهد در تهران و قم راه اندازی کرد و راه اندازی دفتر این پژوهشکده در قم با توجه به ظرفیت‌های پژوهشی این شهر در زمینه آسیب‌های اجتماعی بوده است.

عباس پور با بیان اینکه خروجی مقالات دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام در قالب مجله‌ای با عنوان اسلام و آسیب‌های اجتماعی که یک مجله پژوهشی منتشر خواهد شد، خاطرنشان کرد: پژوهشکده مطالعات آسیب‌های اجتماعی دانشگاه شاهد آماده همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی دارای دغدغه در حوزه آسیب‌های اجتماعی است کما اینکه امروز در قم و تهران بسیاری از مراکز با این پژوهشکده همکاری می‌کنند.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.