به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر سعید نمکی در مراسم اهدای سمفونی شهرزاد به فداکاران عرصه مبارزه با کرونا که با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: در سالهای بعد از انقلاب، دستاوردهای زیادی در کاهش میزان مرگ و میر نوزادان، مادران باردار و نوزادان داشتهایم. در دنیا کشورهایی که موفق شدند بیماری های واگیردار را بهعنوان عامل اصلی این مرگ و میرها مهار کنند، میبینیم که بزرگترین نقش را به زنان دادهاند.
وی افزود: یک موضوع در حوزه سلامت و بهداشت با عنوان 3F مطرح است که شامل سواد زنان، غذا و مکمل غذایی کافی و نیز سلامت خانواده است. میگویند اگر زنی فقط چهار کلاس سواد داشته باشد، شانس بقای کودکش دوبرابر میشود. همواره معتقدیم که رژیم غذایی خانواده مربوط به زنان است و آشپزخانه در خانه، تحویل زنان است.
وزیر بهداشت یادآور شد: در سلامت عمومی چهار عامل دیگر از جمله منحنی رشد، مایع درمانی خوراکی، تغذیه با شیر مادر و واکسیناسیون موثر است و در کشورهای مختلف بهویژه در کشورهای در حال توسعه، نقش زنان در این چهار عامل، محوری است و این نقش زنان، ستودنی است.
نمکی خاطرنشان کرد: ایران هم در تمام سالهای بعد از انقلاب از نقش اثرگذار زنان، بهرههای زیادی برده است. اکثر بهورزان ما، دخترانی با 6 کلاس سواد بودند و بعضی از آنها حتی در حد نهضت سواد آموزی بودند اما انقلاب بزرگی در نظام سلامت ایجاد کردند و امروز برخی از همان دختران دیروز، بازنشسته شده اند و اخیرا خانه های بهداشت عشایری را با دختران عشایر راه انداخته ایم و 400 خانه بهداشت عشایری با محوریت بهورزان عشایری که عمدتا بانوان هستند، در سراسر کشور راه اندازی میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" در کشور توسعه پیدا میکند که محور سفیران سلامت در خانوادهها، زنان هستند و معتقدیم که اگر 20 میلیون سفیر سلامت زن در کشور داشته باشیم و این زنان بتوانند بهعنوان اصلیترین حلقه اتصال ما در خانواده با مراکز بهداشتی و درمانی و نظام سلامت، نقشآفرینی کنند، هرگز نیاز نخواهیم داشت به اینکه توصیههای ویژه کنیم بلکه اینها بهعنوان اصلیترین نیروی ما در نظام سلامت، میگویند سفر برویم یا نرویم و یا فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنیم.
وزیر بهداشت گفت: نقش ارجمند بانوان در توسعه تمام زیرساختهای کشور بهویژه در نظام سلامت را ستایش میکنم و همواره معتقدم که نیازمند مشارکت مستمر بانوان کشور در عرصه نظام سلامت هستیم.
نمکی یادآور شد: کرونا طوفان سهمگینی بود که دنیا را درنوردید و کشور ما هم از این بلای جانسوز، مستثنا نبود و روزهای بسیار سختی بر همه بهویژه نیروهای بهداشتی و درمانی گذشت. خدا را شکر میکنیم که در تمام این روزهای سخت توانستیم در دنیا، نقش افتخارآفرینی را بیافرینیم و شهیدانی و عزیزانی در این راه فدا شدند که جزء سرداران نظام سلامت بودند.
وی ادامه داد: در مبارزه با کرونا هم سرباز و هم سردار، جان خودشان را تقدیم سلامت مردم ایران کردند اما در این جنگ، سردار بیش از سرباز فدا شدند و انسانهایی را از دست دادیم که در منطقه، نمونه بودند و دستشان در جراحیهای هنرمندانه در کل دنیا و منطقه، معروف بود. اینها در روزهای اول به آتش کرونا زدند تا سربازان دل و جرئت بیشتری پیدا کنند و حماسه عظیمی را خلق کردند.
وزیر بهداشت یادآور شد: امروز علیرغم همه طوفانها و فشارهای ناشی از تحریم و گرفتاریهایی که در این اوضاع بر ما تحمیل شده، فکر نمیکنم قوم یا جمعیتی به مظلومیت کشور و کادر بهداشتی و درمانی و مدیران نظام سلامت و بقیه باشند. یکی از همکاران ما در روزهای اول شیوع کرونا مقالهای با عنوان شنا در اقیانوس با دستهای بسته نوشته بود.
نمکی تأکید کرد: همین الان که میخواهیم برای واکسن، پول حواله کنیم، تمام راهها را بر ما بستهاند. فکر نمیکنم بعد از اتفاقی که در عاشورا برای حضرت اباعبدالله(ع) و یارانش رخ داد، چنین تنگنایی را بر کشور و قومی تحمیل کرده باشند که متأسفانه بر مردم و کشور ایران تحمیل میکنند اما با این وجود، خوشبختانه نسبت به خیلی از کشورهایی که زیرساختها، منابع و امکانات بیشتری دارند، در وضعیت بهتری قرار داریم و با وفاق و همدلی و طرحی که مزین به نام یکی از بزرگترین سرداران رشید این کشور یعنی شهید حاج قاسم سلیمانی است که خود قربانی تروریسم وحشتناک بینالمللی شد، میتوانیم به نتایج مطلوبتری در روزها و هفتههای آینده برسیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: یکی از بزرگترین رسالتهای ما در ماندگاری این حماسه بیبدیل، استفاده از ظرفیت هنرمندان کشور است و موسیقی یکی از کاملترین انواع هنر است. میگویند هنر، بیان زیبای احساسات است اما همواره میگویم که هنر، زبان گفتمان عشق و عاشقی است و موسیقی اوج بیان این حس لطیف است و بنده از کودکی افتخار داشتم که در محضر بزرگ اساتید بزرگ موسیقی کشور دوزانو بزنم.
نمکی اظهار داشت: این جمله به بتهوون منتسب است که میگوید "آنجا که قلم از نوشتن میایستد و زبان از گفتن میماند، موسیقی آغاز میشود". 30 بانو که در ساخت سمفونی شهرزاد و تقدیم آن به مدافعان سلامت مشارکت داشتند، همانند سیمرغ عطار هستند که به این زیبایی در کنار هم، این بال پرواز را ایجاد کردند و به زیبایی نواختند و از آمیزهای از سازهای زهی و بادی، عظمتی را خلق کردند.
وی گفت: سمفونی شهرزاد یک کار بسیار باعظمت کلاسیک است و آنچه چاشنی چنین حرکتی است، عشق است و عشق این عظمتها را خلق میکند و بدون عشق و احساس، نمیتوان خوب نواخت، نوشت و گفت. از محبت این هنرمندان که به یاد همکاران ما بودند، تشکر میکنم. این اثر در تاریخ کشور ثبت میشوند که روزی عدهای در بالین بیماران حماسه خلق وعدهای در بیرون با هنر، شعر، موسیقی از آنها حمایت میکردند.
گفتنی است در این مراسم، سمفونی شهرزاد با مشارکت بیش از 30 بانوی هنرمند از گروه سرزمین مادری به رهبری خانم نزهت امیری به مدافعان سلامت تقدیم شد.
انتهای پیام/