به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از راشاتودی، براساس اعلام اداره آمار چین، بهبود وضعیت عرضه گوشت در این کشور باعث کاهش قیمت مصرف کننده برای اولین بار از سال 2009 شده است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
شاخص قیمت مصرف کننده در چین طی ماه نوامبر نسبت به سال قبل 0.5 درصد افت داشت. این شاخص میانگین تغییر قیمت ها در طول زمانی که مصرف کنندگان برای یک سبد کالا و خدمات هزینه ای را پرداخت می کنند، اندازه گیری می کند.
این شاخص رقمی کمتر از انتظارات بازار را نشان داد، در حالی که در نظرسنجی وال استریت ژورنال از اقتصاددانان، پیش بینی شده بود که این شاخص بدون تغییر باقی خواهد ماند، در حالی که تحلیلگران نظرسنجی شده توسط رویترز انتظار داشتند که این رقم بین منفی 0.3 درصد و مثبت 0.5 درصد باشد.
در ماه گذشته، شاخص قیمت مصرف کننده در چین 0.5 درصد رشد داشت اما تورم ماه اکتبر همچنان پایین ترین سطح در 11 سال گذشته بود. در ماه سپتامبر، قیمت های مصرف کننده 1.7 درصد رشد کرد و در ماه آگوست 2.4 درصد افزایش یافت.
این کاهش عمدتا تحت تأثیر قیمت های ضعیف مواد غذایی بود که تقریباً یک سوم اندازه گیری اصلی تورم خرده فروشی را تشکیل می دهد.
قیمت گوشت خوک، منبع اصلی پروتئین برای این کشور، پس از ثبت اولین کاهش در مدت بیش از یک و نیم سال در ماه اکتبر، در ماه نوامبر همچنان کاهش یافت.
قیمت گوشت خوک در ماه نوامبر 12.5 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت و در ماه اکتبر نیز به دلیل افزایش سهام شرکت های تولید کننده، 2.8 درصد کاهش داشت.
داده های رسمی نشان می دهد که شاخص تورم هسته مصرف کننده، به استثنای قیمت ناپایدار مواد غذایی و انرژی، برای پنجمین ماه متوالی در نرخ 0.5 درصد ثابت ماند.
انتهای پیام/