«کجا تحریم را بی‌اثر کردیم؟»|"تجهیزات سرچاهی صنعت نفت"، از وابستگی به آمریکا تا خودکفایی بدست مهندسان ایرانی

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، 28 آبان سال 98 جلسه مهمی با حضور 2500 نفر از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در حضور امام خامنه‌‌ای برگزار گردید که نکات مهمی در باب تحریم و تولید در آن جلسه از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد.

شاه‌بیت سخنان رهبری در آن جلسه از این قرار بود که "این تحریم فعلاً خواهد بود؛ این‌که کسی امید ببندد به اینکه حالا یک سال دیگر، دو سال دیگر این تحریم تمام می‌شود، خیال باطل است، این تحریم حالاحالاها هست،کار اساسی مصون‌سازی اقتصاد کشور از آسیب دیدن از تحریم است، باید کاری کرد که ما در مقابل تحریم آسیب‌پذیر نباشیم. تولید بایستی در کشور پیشرفت پیدا کند؛ علاج کار این است. اگر توانستیم با تکیه‌ی بر توان داخلی، تحریم را بی‌اثر بکنیم، آن عامل تحریم‌کننده هم از تحریم دست برمی‌دارد؛ یعنی او هم وقتی فهمید تحریم فایده‌ای ندارد، از تحریم دست برمی‌دارد."

حال که یک سال از آن جلسه مهم می‌گذرد و اقتصاد کشور درگیر تحولات گسترده شده است، گروه اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی در پی آن آمده است که در راستای امیدافزایی، نمونه‌های موفق در کشور را که اتفاق افتاده و تحریم را بی‌اثر کرده است، بازگو نماید.

در این بخش به یکی از نمونه‌هایی از شکست تحریم در صنعت نفت با تکیه و برنامه ریزی کامل بر توان داخلی می‌پردازیم.

تجهیزات سرچاهی یکی از مهمترین گروه های کالایی صنعت نفت است. پس از حفاری و تکمیل چاه به منظور کنترل آن و همچنین در جهت بهره برداری از چاه نسبت به موقعیت و نیازهای پیش بینی شده آن، تجهیزاتی بر روی چاه تعبیه می شود که قسمتی از این وسایل مستقیما بر روی خود چاه و بخشی از آن در مجاورت چاه و در اتصال با قسمت اول کار گذاشته می شوند. این تجهیزات با توجه به مورد استفاده در چاه، نحوه تکمیل آن، فشار و وجود گازهای اسیدی، طراحی می شوند.

تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران ,

شرکت فناوری تجهیزات سرچاهی (وتکو) کار طراحی، ساخت و نصب تجهیزات سرچاهی را از سال 1380 با همکاری شرکت ABB آغاز کرد. شرکت ABB یک شرکت چندملیتی سوئیسی و سوئدی است که عمدتا در زمینه های برق قدرت و تکنولوژی اتوماسیون فعالیت می کند؛ اما سالها پیش در حوزه نفت و گاز هم فعالیت می کرد. این شرکت در سال 1384، بخش نفت و گاز خود را واگذار کرد و این بخش به شرکت نفت VETCO GRAY تغییر نام داد و این شرکت نیز در تابستان 1385 صددرصد سهم خود را به شریک ایرانی خود واگذار کرد.

بعد از تمام ایرانی شدن نیروهای متخصصی که روی طراحی و ساخت تجهیزات سرچاهی فعالیت می کردند، به مرور زمان تأمین مواد اولیه ساخت تجهیزات سرچاهی نیز با انجام پژوهش های متعدد از ظرفیت های داخلی، از داخل کشور صورت گرفت، در حالی که پیشتر از کشورهای انگلیس، سنگاپور و آمریکا خریداری می شد.

کارخانه وتکو، نقش مهمی در بی نیازی کشور از تجهیزات سرچاهی دارد و گام های بلندی در تقویت تولید ملی برداشته و بیش از نیمی از مجموعه تجهیزات سرچاهی را که شامل 120 مجموعه تجهیزات بود، با عمق ساخت داخل 94 درصد تحویل صنعت نفت داده است و مابقی هم در این کارخانه در حال ساخت است.

تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران ,

در واقع طی یک مسیر 14 ساله (ازسال 1385 تاکنون) با تکیه بر توان طراحی، پژوهشی، مهندسی و اجرای نیروهای ایرانی، امروز ایران در تأمین بسیاری از تجهیزات سرچاهی که بسیار در صنعت نفت پرکاربرد و استراتژیک هستند، خودکفا بوده؛ اگرچه خودکفایی کامل و به روزسازی تکنولوژی در این عرصه در قالب یکی از پروژه های کلان ده گروه کالایی استراتژیک صنعت نفت همچنان در حال پیگیری است.

هم اکنون پروژه ای با نام "تجهیزات سرچاهی و رشته تکمیلی درون چاهی" با شناسایی 35 قلم تجهیز اصلی و 102 ریز تجهیز، در قالب یکی از گروه های کالاهای راهبردی صنعت نفت در حال پیگیری برای خودکفایی کامل صنعتی است.

انتهای پیام/

برچسب ها :

laquo raquo

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.