به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از اسلش گیر، این دستگاه که ماکسی نام دارد، هوای موجود در سطح مریخ را به داخل میکشد و آن را به اکسیژن تبدیل میکند.
این ابزار فعلاً در مرحله آزمایشی قرار دارد و در صورت تکمیل آن میتوان امیدوار بود که بتوان از دستگاه یادشده برای تولید اکسیژن در مقیاس انبوه استفاده کرد تا هم تنفس انسانها در سیاره سرخ تسهیل شود و هم بتوان از این اکسیژن برای تأمین سوخت راکتهای پرتاب شده به سمت مریخ استفاده کرد.
برای بازگرداندن فضانوردانی که قرار است در آینده به مریخ اعزام شوند به حدود ۲۵ هزار کیلوگرم اکسیژن نیاز است. این اکسیژن انرژی پیشرانه لازم برای فضاپیمای ناسا را ایجاد میکند. ارسال این حجم از اکسیژن به مریخ از زمین چالش بزرگی است و تولید آن در خود مریخ میتواند به کاهش هزینه قابل توجهی منجر شود.
دستگاه اکسیژن ساز ماکسی با همکاری محققان دانشگاه ام آی تی ساخته شده و با توجه به اینکه در سطح مریخ با جوی بسیار نازک مواجه هستیم که ۹۵ درصد از آن را دی اکسیدکربن تشکیل داده، تولید اکسیژن چالشی جدی محسوب میشود.
دستگاه ماکسی با استفاده از پمپ خود هوا را جذب میکند و با استفاده از یک فرآیند الکتروشیمیایی دو اتم اکسیژن را از هر مولکول دی اکسید کربن جدا میکند. در ادامه کیفیت اکسیژن تولید شده و میزان خلوص آن بررسی میشود و در نهایت گازهای باقیمانده به جو مریخ منتقل میشوند.