سیف اله آقا بیگی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافندغیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی اظهار داشت: از هفته گذشته که موضوع فعالیت جبهه بارشی جدید هم از سوی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو و هم از سوی مدیریت منابع آب کشور رصد و پایش شده و هم از سوی همکاران سازمان هواشناسی رصد و اطلاع رسانی شد، اقداماتی که لازم است برای برنامه ریزی قبل از وقوع سیلاب انجام شود، آغاز شده و انجام گرفته است.
* مخازن سدها آماده مهار سیلابهای احتمالی
وی افزود: خوشبختانه در نقاطی که مخازن سدهای ذخیره ای داریم، مخازن سدها آمادگی لازم را برای مهار و ذخیره سیلاب های احتمالی دارند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافندغیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: همچنین اطلاع رسانی هایی باید به مجموعه هایی که در بستر رودخانه ها فعالیت دارند از جمله پیمانکاران پروژه های عمرانی و کارگاه های دانه بندی شن و ماسه و ... داده می شد که تمامی این اطلاع رسانی ها صورت گرفته است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
* چه مناطقی از کشور درگیر سیلاب خواهند شد؟
آقابیگی در پاسخ به اینکه "چه استان ها و مناطقی درگیر سیلاب احتمالی پیش رو خواهند بود؟"، گفت: مجموعه استانهای واقع در جنوب، جنوب غرب، غرب و شمال غرب کشور تحت تأثیر بارش های پیش رو، سیلابی خواهند بود.
وی ادامه داد: علاوه بر اطلاع رسانی های لازم که صورت گرفته، آزادسازی مسیر رودخانه و مسیل ها باید صورت می گرفت که در حوزه شهرها، همکاران شهرداری ها در این زمینه وظیفه و مسئولیت دارند که این اقدامات را انجام می دهند و در بقیه طول مسیر رودخانه ها و مسیل ها، همکاران بخش آب اقدامات لازم را در مجموعه های خارج از شهری، انجام داده اند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافندغیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: در طول مسیر رودخانه ها در نقاطی مثل پل ها و آبروها، بایستی آمادگی کامل در زمینه مدیریت عبور آب از این مناطق صورت گیرد تا عاملی برای گسترش سیل نباشند.
* وقوع بارشهای سیل آسا از امروز تا دوشنبه
وی افزود: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی بارش های قابل توجهی از امروز پنج شنبه پیش بینی شده و این بارش ها تا روز دوشنبه ادامه خواهد داشت، از اینرو لازم است تمامی اقدامات و تمهیدات برای عبور ایمن سیلاب ها اندیشیده شود که در این زمینه تمامی اقدامات پیشگیرانه لازم انجام شده است و امیدواریم با اقدامات خوب پیشگیرانه صورت گرفته، تمامی این بارش ها بدون بروز هرگونه خسارتی، تبدیل به نعمت شود و بتوانیم از قطره قطره این آب برای بخش های مختلف استفاده کنیم.
آقابیگی با بیان اینکه "با بارش های پیش بینی شده مطمئنا ما شاهد افزایش حجم جریان آب رودخانه ها خواهیم بود"، گفت: مطمئنا با وقوع بارشهای پیش بینی شده، حجم آب در نقاط مختلف از بستر طبیعی رودخانه ها فراتر خواهد رفت، اما پیش از این در نقاطی که نیازمند لایروبی بوده اقدامات مناسبی صورت گرفته است.
* 2200 کیلومتر لایروبی و 150 کیلومتر ساحل سازی رودخانه ای
وی ادامه داد: از سیلاب سال 98 تاکنون بالغ بر 2200 کیلومتر لایروبی صورت گرفته و نزدیک به 150 کیلومتر دیواره سازی و ساحل سازی رودخانه ها صورت گرفته است که اغلب این اقدامات در نقاط اولویت دار بوده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافندغیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: مردم هشدارهای سیلابی بودن رودخانه ها در جنوب، جنوب غرب، غرب و شمال غرب کشور را در روزهای آینده جدی بگیرند و به هیچ وجه در نزدیکی رودخانه ها اطراق نکنند، طبیعی است که در بارشهای سیل آسا افزایش سطح رودخانه ها را خواهیم داشت و مردم در چنین شرایطی از نزدیک شدن به رودخانه ها خودداری کنند تا جریان سیلابی رودخانه بدون بروز خسارت، تخلیه شود.
انتهای پیام/