رایانش ابری بومی؛ فرصتی برای رشد و توسعه اقتصادی در فضای مجازی

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی؛ فناوری اطلاعات به عنوان قلب تپنده اقتصاد قرن بیست و یکم شاهد انقلاب عظیم رایانش ابری است. کشورهای مختلف دنیا با تکیه بر زیرساخت های خود در حال برنامه ریزی و اجرای برنامه های توسعه در زمینه رایانش ابری اند. توسعه بومی رایانش ابری در کشورها، فرصت هایی را در زمینه اشتغال زایی، صادرات، خودکفایی، ایجاد قدرت اعمال قوانین و مقررات ملی در عرصه وب، حفظ امنیت و استقلال قضایی در اختیار کشورها قرار می دهد.

مطالعه ای در اتحادیه اروپا نشان می دهد در صورتی که ابر عمومی به صورت کامل توسط اعضا توسعه یابد، تا سال 2020 میلادی 1 درصد به GDP افزوده شده و 2.5 میلیون شغل در این کشورها ایجاد می شود. در این مطالعات تاکید شده است که در سناریوی هدایت برنامه های رایانش ابری توسط دولت 3 برابر احتمال موفقیت نسبت به سناریوی عدم حضور دولت بیشتر است. در این بخش راهبردها، اقدامات و تجربیات برخی از کشورهای پیشرو در این زمینه مورد مطالعه قرار گرفته است.

یکی از مهمترین چالش های پیش روی کشور در تحقق مزایای ذکر شده، عقب ماندگی در ایجاد زیرساخت های لازم، پراکندگی مراکز داده و عدم انسجام کافی میان دستگاه های مختلف حکومتی است. مهمترین تهدید پیش روی کشور آن است که وابستگی به خدمات رایانش ابری کشورهای بیگانه موجب می شود کشور میزبان اختیار داشته باشد بر داده ها و اطلاعات اتباع و سازمان های ایرانی اعمال قانون کند. این موضوع استقلال کشور متقاضی استفاده از خدمات ابر را به نفع کشور میزبان به خطر می اندازد.

برای تحقق دیدگاه ارائه شده از رایانش ابری، هر دولتی باید سیاست های خود را برای توسعه بومی رایانش ابری مشخص و قوانین و مقررات زیرساختی برای حمایت از رایانش ابری را تدوین کند. کشورهای مختلف دنیا با سرمایه گذاری عظیم برای توسعه رایانش ابری همت گماشته اند که ازجمله این کشورها می توان به چین، کره جنوبی و انگلیس اشاره کرد.

** رایانش ابری در چین

طبق مفاد اسناد و قوانین فناوری اطلاعات و ارتباطات چین، رایانش ابری به محرکه اصلی صنعت فناوری اطلاعات و دولت الکترونیکی چین تبدیل خواهد شد. این کشور در سال 2011 حدود 3 درصد از سهم بازار جهانی رایانش ابری را در اختیار داشت که بالغ بر 90 میلیارد دلار تخمین زده می شود. رشد سالیانه چین در این حوزه چشمگیر است. طبق گزارش های تحقیقاتی بازار رایانش ابری چین از بیش از 16 میلیارد دلار در سال 2012 بالغ می شود.

همچنین آخرین گزارش منتشر شده از سوی مرکز تحقیقاتی Canalys نشان داد زیرساخت‌های ابری کشور چین در سه ماه نخست سال جاری میلادی با رشد 67 درصدی سرمایه‌ گذاری‌های انجام شده درآمد 3.9 میلیارد دلاری بود و این اتفاق همزمان با توقف اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا صورت گرفت و با این توضیح، چین پس از آمریکا به دومین کشور بزرگ جهان در عرصه سرمایه گذاری روی زیرساخت‌های ابری تبدیل شد.

**رایانش ابری در کره جنوبی

کمیسیون ارتباطات کره جنوبی به همراه وزارت اقتصاد دانش و وزارت کشور در سال 2009 برنامه عالی گسترش رایانش ابری را تدوین کردند. بر اساس راهنمودهای این برنامه عالی در 2011 همین سه سازمان استراتژی تقویت رقابت پذیری و گسترش رایانش ابری را تصویب کردند. این استراتژی سه هدف اصلی و پنج برنامه را در بر می گیرد. هدف این استراتژی ها تبدیل کره جنوبی به قدرت جهانی رایانش ابری است. در میان پنج برنامه این استراتژی، تدوین قوانین و مقررات دوستدار ابر توسط کمیسیون ارتباطات کره راهبری می شود و پیاده سازی سیستم های فناوری اطلاعات پیشرفت رایانش ابری برای بخش عمومی بر عهده وزارت کشور است.

کره جنوبی یکی از پیشگامان در عرصه توسعه دولت الکترونیکی است. این کشور تا پایان سال 2016 میلادی، 750 خدمت را بر روی ابر دولتی ارائه نموده است. هدف از انتقال به ابر دولتی در این کشور بهینه سازی منابع و کاهش هزینه های بخش دولتی در حوزه فناوری اطلاعات بوده است. یکی از قابلیت های این کشور برای توسعه بسترهای ابر دولتی، تقویت و توسعه زیرساخت پهن باند براساس ارتباطات بسیار سریع همراه، بوده است. این کشور در زمره نخستین کشورهایی می باشد که نسل پنجم تلفن همراه را آزمایش کرده و در حال توسعه آن است.

**رایانش ابری در انگلیس

در انگلیس استراتژی رایانش ابری دولتی، برنامه دولت برای افزایش پذیرش رایانش ابری است. این برنامه بر استفاده از توانایی رایانش ابری برای ایجاد رشد اقتصادی تمرکز دارد و دولت می کوشد با سرمایه گذاری روی کاهش هزینه ها و انعطافی که از رایانش حاصل می شود روش هایی بهینه تر و در دسترس تر برای ارائه خدمات عمومی ایجاد کند. برنامه ابر دولتی یک برنامه میان دولتی است که توسط وزیر دادگستری این کشور راهبری می شود و توسط وزارت کشور حمایت شده و با مشاوره هیئت اجرایی معاونین فناوری اطلاعات این کشور اجرا می شود.

بستر ابر دولتی انگلستان مدل های مختلف خدمات ابری از جمله نرم افزار به عنوان سرویس، پلت فرم به عنوان سرویس و زیرساخت به عنوان سرویس را ارائه می کند. در حال حاضر بیش از 25000 سرویس توسط 2000 تامین کننده بر روی این بستر قرار گرفته است. سازمان های دولتی می توانند با مراجعه به بازار الکترونیکی طراحی شده برای این بستر، خدمات مورد نیاز خود را جستجو کرده و پس از انتخاب خدمت مناسب طی قراردادی که فرمت آن از پیش تعریف شده است، از خدمات ارائه شده بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید:

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.