به گزارش خبرنگار علمی پایگاه خبری خبرآنی؛ سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری پذیرش اولیه یکی از استارتاپهای حوزه حمل و نقل در بازار بورس را زمینهساز حضور استارتاپها در بدنه اصلی اقتصاد کشور دانست و اظهار کرد: صنعت دانشبنیان و استارتاپی، یک صنعت نوظهور در کشور است و ورود یکی از اعضای آن در بازار بورس به معنای به رسمیت شناخته شدن این مجموعه در اقتصاد کشور است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اعلام پذیرش اولیه یکی از سامانههای درخواست خودرو در بازار بورس تصریح کرد: این موضوع یک اتفاق خوش یمن و مبارک برای زیستبوم فناوری و نوآوری است که یکی از شرکتهای استارتاپی به بازار بورس رسیده و بدنه اصلی اقتصاد، حضور آن را پذیرفته است.
ستاری با بیان اینکه ورود یک شرکت به بازار بورس اوج پختگی و بلوغ آن مجموعه است، تصریح کرد: این اتفاق یعنی پذیرش این شرکت در اقتصاد رسمی کشور، موضوعی است که نشان از توانمندی دانشی و تخصصی جوانان کشورمان که به عرصه فعالیتهای اقتصادی کشور وارد شدهاند، دارد؛ امیدواریم این اتفاق، شروع ورود شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای توانمند دیگر به این بازار سرمایه باشد تا با این کار شاهد حضور و اثرگذاری سرمایههای دانشی فرزندان کشور در جامعه باشیم؛ شاید این موضوع مردم را از بازارهای متلاطم طلا و مسکن بیرون بکشد.
در همین زمینه حسین سلاحورزی، عضو شورای عالی بورس نیز با انتشار مطلبی با عنوان خبر خوب در صفحه شخصی خود اظهار کرد: به زودی تابلوی جدیدی در فرابورس با نام بازار هدف راهاندازی میشود که در آن طیف وسیعی از کسب و کارهای نوآفرین و دانشبنیان (حتی در مقیاس استارت آپی) امکان پذیرش خواهند داشت و به این ترتیب راه تازه ای برای تامین مالی کسب و کارهای نوآورانه در ایران گشوده خواهد شد.
به گزارش خبرآنی؛ 6 ماه قبل فرابورس ایران با هدف طراحی، تدوین و اجرای بهتر بازار هدف از تمامی فعالان، کارشناسان، خبرگان و پیشکسوتان بازار سرمایه دعوت کرده بود تا با مشارکت در نظرسنجی تدوین قوانین و مقررات این بازار، فرابورس را برای راهاندازی هرچه بهتر آن یاری کنند.
"بازار هدف" بازطراحی بازار شرکتهای کوچک و متوسط (Sme) است که قوانین و مقررات مربوط به نحوه پذیرش شرکتها و چگونگی انجام معاملات سهام در آن بازنگری میشود تا از این رهگذر بتواند با قوانین سادهتری، پذیرای طیف وسیعتری از شرکتها در بازار سرمایه باشد.
هدف اصلی از طراحی و راهاندازی "بازار هدف"، ایجاد بستری مناسب برای پذیرش شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی و نیز شرکتهای غیردانشبنیان در سایزهای بزرگ، متوسط و کوچک است که این شرکتها به دلیل فقدان برخی ضوابط و معیارهای پذیرش در حال حاضر قادر به حضور در بازار اول یا دوم فرابورس نیستند، اما حضور آنها در بازار سرمایه میتواند منجر به تقویت، توسعه و رشد اقتصادی کشور شود.
حال سوال اینجاست در حالی که 6 ماه قبل خبر راهاندازی این بازار هدف منتشر شده و حتی پرسشنامههای عمومی نیز انجام شد، پیشنویس نیز تهیه و نظرخواهی عمومی نیز درباره آن انجام شده است، دستاندرکاران این امر باید بعد از 6 ماه توضیح بدهند که این کار در چه مرحلهای است و در این 6 ماه چه فعالیتهایی صورت گرفته است؟
نکته مهم بعدی اینکه، کاری که دولت در چند ماه گذشته با سهامداران خُرد در بازار بورس انجام داد، اعتماد مردم به این بازار را سلب کرده است و سوال اساسی این است که در حالی که بازار مسکن، بازار خودرو، بازار سکه و .... به درستی مدیریت نمیشود، چه تضمینی وجود دارد که بازار سرمایه شرکتهای کوچک و متوسط (SME) که امکان حضور شرکتهای دانشبنیان را برای برخورداری از مزایای مالی فراهم کرده است، در این مسیر موفق شود؟!
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/