آتش‌سوزی "جنگل‌های میانکاله" تا حدی عمدی بود!

حسینعلی ابراهیمی‌کارنامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست پایگاه خبری خبرآنی با اشاره به آتش‌سوزی اخیر در منطقه حیات وحش میانیکاله اظهار کرد: سه‌شنبه هفته گذشته حدود 4 هکتار از اراضی جنگلی میانکاله دچار حریق شد که به لطف خدا و تلاش محیط‌بانان و منابع طبیعی این آتش خاموش شد.

وی با تأکید بر اینکه نظارت و پایش اراضی جنگلی میانکاله به دلیل وسعت این مناطق و امکان وقوع آتش‌سوزی به طور مستمر انجام می‌شود، تصریح کرد: با این نظارت‌ها همواره سعی می‌کنیم از وقوع آتش‌سوزی‌ها جلوگیری کنیم اما بعضا مشاهده می‌شود که افراد به طور عمدی یا سهوی، با روشن کردن آتش موجبات آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای را فراهم می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران با اشاره به دلیل آتش‌سوزی اراضی جنگلی میانکاله تصریح کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده پس از اطفای حریق در این منطقه، مشخص شد که این آتش‌سوزی به واسطه خطای انسانی صورت گرفته و تا حدی نیز عمدی بوده است.

ابراهیمی‌کارنامی ادامه داد: درخواست ما از مردم و شهروندان این است که توجه ویژه‌ای به محیط زیست این منطقه داشته باشند زیرا پوشش گیاهی جنگل‌های میانکاله به شکلی است که پس از آتش‌سوزی امکان رویش آنها شاید تا سال‌ها امکانپذیر نباشد، بنابراین مراقبت‌های لازم باید صورت گیرد.

وی اضافه کرد: بیش از 90 درصد آتش‌سوزی‌ها در اراضی جنگلی کشور از خطای انسانی ناشی می‌شود که در این زمینه باید آموزش‌های لازم در راستای صیانت از محیط زیست به مردم ارائه شود.

مدیرکل محیط زیست استان مازندران با تأکید بر اینکه دست محیط زیست در اطفا حریق اراضی جنگلی میانکاله بسته است، اظهار کرد: قانون مدیریت بحران اطفا حریق در اراضی جنگلی کشور را به عهده وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی گذاشته است و برای این منظور بودجه‌ای نیز در اختیار ما نیست.

ابراهیمی‌کارنامی افزود: در عین حال محیط‌بانان بدون هرگونه تجهیزات و امکاناتی اقدامات فوری را در مواقع بحران و آتش‌سوزی‌ها انجام می‌دهند؛ ما در محیط زیست امکانات زیادی نمی‌خواهیم بلکه فقط لودر و نیز تأمین هزینه‌های سوخت برای ما در محیط زیست در رسیدگی به حوادث آتش‌سوزی کفایت می‌کند.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه بودجه‌ای برای اطفا حریق اراضی جنگلی در اختیار ما نیست اما انتظاراتی برای رسیدگی به حوادث از محیط زیست وجود دارد البته ما نیز طبق وظیفه انسانی خود در مواقع بحران حضور داریم اما باید در تأمین تجهیزات بیشتر توجه شود.

مدیرکل محیط زیست استان مازندران با تأکید بر اینکه نزدیک به 60 درصد پُست‌های سازمانی در محیط زیست استان خالی است، خاطرنشان کرد: در نامه‌های متعددی خواستار تأمین نیروی انسانی برای این پست‌های خالی شده‌ایم اما مجوز جذب نیرو صادر نمی‌‌شود، همین مسئله باعث شده که فضار مضاعفی بر نیروهای موجود وارد شود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.