فعالیتهای نشست بین المللی آوارگان سوری فردا(چهارشنبه) در دمشق با حضور تعدادی از کشورهای همجوار از جمله اردن و لبنان و با نظارت روسیه آغاز میشود.
به گزارش خبرآنی، به نقل از روزنامه رأی الیوم، ایمن سوسان، رئیس کمیته مقدمات نشست بین المللی آوارگان سوری و معاون وزیر خارجه سوریه اعلام کرد: تنها کشوری که برای حضور در نشست دعوت نشده است، ترکیه است. برخی کشورها نیز برای شرکت نکردن در نشست در معرض فشارهایی قرار گرفتند. عدم دعوت از ترکیه برای حضور در نشست به این دلیل است که بعد از اقداماتی که آنکارا در سوریه انجام داد و موجب رنج و مشکلاتی برای سوریها شد، هیچ امیدی به نظام ترکیه نداریم.
وی گفت: کشورهایی که مواضع منفی درباره نشست داشتند صراحتا میگویم که هیچ گونه ایده ای برای حضورشان در نشست نداشتیم. ما از اینها استقبال نمیکنیم. منظور من بیشتر آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا است که موضعی مثل آمریکا دارند.
نشست بین المللی آوارگان سوری فردا(چهارشنبه) در دمشق برگزار میشود. روسیه برای موفقیت نشست طی هفتههای گذشته تلاش زیادی کرده است.
مسکو معتقد است سوریه بعد از آزادی بخش بزرگی از اراضیاش آماده بازگشت آوارگان است اما آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی با این مسئله مخالفند. آنها معتقدند اوضاع همچنان برای بازگشت آوارگان خطرناک است.
به نظر نمیرسد عامل انسانی عامل اصلی مواضع این کشورها در قبال بحران آوارگان سوری باشد، اردوگاهها و پرونده آوارگان سوری اهرم فشار سیاسی بر دولت سوریه و بشار اسد، رئیسجمهور این کشور است.
اینجا به نظر میرسد دولت آمریکا و کشورهای غربی میخواهند اوضاع آوارگان تا زمان حل سیاسی به همین شکل باقی بماند. دولت آمریکا نیز تلاش میکند آوارگان همچنان تا زمان موعد انتخابات ریاستجمهوری سوریه در سال ۲۰۲۱ خارج از سوریه بمانند تا بتواند حمایت آنها را از نامزد رقیب بشار اسد جلب کند.
ریچارد میلز، سفیر واشنگتن در سازمان ملل در مقابل شورای امنیت گفت، درست نیست که مسکو بر بازگشت آوارگان نظارت داشته باشد.
وی هشدار داد که سوریه آماده بازگشت آوارگان نیست و احتمالا این مسئله به بی ثباتی منجر میشود.
اهمیت این نشست در این است که در دمشق برگزار میشود. این مسئله با تصمیم مشترک روسیه و سوریه صورت گرفت هرچند تعدادی از کشورهایی که به نشست دعوت شدند خواهان تغییر مکان برگزاری نشست شدند تا سطح نمایندگی خود را در نشست افزایش داده و از فشارهای آمریکا در امان باشند. اما مسکو زمان بسیار با اهمیتی را در رابطه با انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و مشکلاتی که با آن همراه است، انتخاب کرد.
دیداری که میان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و بشار اسد، همتای سوریاش از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد اهمیت زیادی به این نشست داد.
پوتین در این دیدار به موضوع بازگشت آوارگان سوری پرداخت و اسد بر پایبندی دمشق به فراهم کردن شرایط مناسب برای این مسئله تأکید کرد.
اسد گفت که موضوع بازگشت آوارگان برای دولت سوریه اولویت است و تنها مانع بزرگ بر سر این مسئله محاصره مردم و کشور سوریه توسط غرب است.
ماه میلادی گذشته هیئت عالیرتبه روسی با ریاست الکساندر لاورنتیو، فرستاده ویژه رئیسجمهور روسیه به سوریه برای دعوت از کشورهای همجوار سوریه جهت حضور در نشست اقدام کرد. وی ۲۷ اکتبر به اردن و بعدا به لبنان و بعد سوریه سفر کرد. این هیئت به ترکیه سفر نکرد و از آنکارا برای حضور در نشست دعوت نشده است. ترکیه از اینکه روسیه در این باره با مقامات این کشور هماهنگی به عمل نیاورده است، ناخرسند است.
انتهای پیام