به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه بررسی بهرهمندی از ظرفیتهای طب ایرانی برای درمان کرونا با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان غذا و دارو و اساتید برجسته طب ایرانی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
سعیدرضا دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مباحثی پیرامون نادیده گرفته شدن ظرفیتهای طب سنتی و طب مدرن افزود: طب مدرن دارای خدمات و ظرفیتهای بسیاری است به عنوان مثال افزایش جمعیت جهان در ۱۴ قرن اخیر و همچنین افزایش امید به زندگی در جهان به عنوان یکی از شناسههای خدمات بزرگ طب مدرن در جهان است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه از آغاز قرن میلادی منحنی جمعیت جهان تا چند قرن ثابت بوده است، ادامه داد: در اواخر قرن هجدهم میلادی (۱۷۷۰) متوسط امید به زندگی ۲۶ سال بوده، اما از ۱۹۴۰ به بعد شتاب افزایش جمعیت و امید به زندگی اتفاق افتاده است. در حال حاضر جمعیت جهان ۷میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر است، در حالیکه در سال ۱۷۷۰ جمعیت جهان حدود ۷۸۰ میلیون نفر بوده است. این افزایش جمعیت محصول دانش سلامت و درمان و پیشرفت دانش پزشکی است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به تخریب محیط زیست و گسترش بیماریهای جدید در پی توسعه زندگی صنعتی، تصریح کرد: در عین حال طب مدرن در تأمین سلامت مردم، درمان، پیشگیری، افزایش امید به زندگی و... موفق بوده و البته افزایش سواد سلامت مردم، توسعه امکانات زندگی و سایر عوامل جانبی نیز در این امر مؤثر بوده است.
دکتر عاملی در بخش دیگری از سخنان خود درمورد طب سنتی اظهار داشت: طب سنتی و یا بهتر بگوییم طب ایرانی حکمت مبنا است، تاریخ بسیار گسترده و روشهای علمی و مؤثر برای درمان انواع بیماریها در جهان دارد. اینکه از آن با تعابیر تحقیر کننده یاد میشود جای تعجب دارد و تقلیل طب سنتی به دمنوش و انواع گیاهان درمانی، علیرغم دامنه گسترده آن واقعاً جای تعجب دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد صدور مجوز برای تولید داروهای سنتی یادآور شد: از ۳۰ داروی طب ایرانی (سنتی) پیشنهاد شده برای درمان کرونا ۴ دارو موفق به کسب مجوز شدهاند.
وی افزود: از آن طرف داروهای پیشنهادی طب مدرن برای درمان کرونا نیز مسیر علمی و دقیقی را طی میکنند که ضرورت دارد برای تنویر افکار عمومی اطلاعرسانی لازم صورت گیرد.