به گزارش خبرنگار علم و فناوری پایگاه خبری خبرآنی، محسن دهنوی رئیس فراکسیون دانشبنیان مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر امروز (شنبه 10 آبان) در نشست خبری که در پایگاه خبری خبرآنی برگزار شد، ضمن تشریح جزئیات طرح جدید مجلس برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: پررنگترین دستاورد انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران پیشرفتهای فناورانه است که باید از آنها حمایت شود.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
وی افزود: با وجود پیشرفتهای انجام شده در حوزه علم و فناوری تا رسیدن به قلهها بسیار فاصله داریم. شاید پیشرفتهای فناورانه جزو 3 دستاورد انقلاب اسلامی در طول بیش از 40 سال گذشته باشد.
رئیس فراکسیون دانشبنیان مجلس با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به عنوان یک شاخص با تمام وجود به ادبیات تولید ثروت از طریق علم و فناوری اعتقاد دارند، گفت: اولین بار ادبیات تولید ثروت از طریق دانش و توسعه پایدار از سوی رهبر معظم انقلاب به کار برده شد که دلیل این پیشرفتها نیز حمایتهای ایشان بوده است. رهبر انقلاب پای این ادبیات ایستادند تا تبدیل به یک جریان در کشور شد و ادبیات دانشبنیان در کشور شکل گرفت.
وی اضافه کرد: تعداد شرکتهای دانشبنیان امروز از 400 شرکت به بیش از 5 هزار شرکت دانشبنیان رسیده که رهبر انقلاب افق تشکیل 400 هزار شرکت دانشبنیان را تعیین کردهاند.
رئیس فراکسیون دانشبنیان مجلس افزود: تاکنون زیستبوم اقتصادی کشور شاهد دوران تأسیس و شکلگیری شرکتهای دانشبنیان بوده است، اما امروز شاهدیم که این شرکتها به حدی از پیشرفت رسیدهاند که بتوانند بار اصلی اقتصاد کشور را به دوش بکشند و برای پذیرفتن چنین ماموریتهایی در حال آماده شدن هستند.
دهنوی با اشاره به برنامه منسجم برای طرحی در مجلس برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: از زمان انتخابات مجلس اعلام کردیم برای حوزه شرکتهای دانشبنیان برنامه داریم که آن را هم در شورای ائتلاف عنوان کردیم و هم اینکه آقای قالیباف نیز مباحثی را مطرح کرد تا مجلس برای دوران جدید شرکتهای دانشبنیان قانون مناسب وضع کند.
وی با بیان اینکه فرآیند تدوین طرح حمایت از شرکتهای دانشبنیان از قبل آماده شده بود، گفت: امروز در مجلس روند قانونگذاری این طرح را آماده کردهایم.
رئیس فراکسیون دانشبنیان مجلس با اشاره به جزئیاتی از طرح مجلس برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان تصریح کرد: در تدوین اولیه این طرح 105 مشکل شرکتهای دانشبنیان را با همراهی جمعی از همکاران در مجلس و فراکسیون دانشبنیان، مرکز پژوهشهای مجلس، صاحبنظران و نیز معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، احصاءکردیم.
دهنوی اضافه کرد: برای حل این 105 مشکل طرح 33 مادهای پیشنهاد دادیم تا براساس آن این مشکلات را حل کنیم که بر این طرح 5 اصل حاکم است. اگر میخواهیم شاخهای از فناوری را توسعه دهیم باید بازار مرتبط با آن را نیز در هر زمینهای تحریک کنیم، وقتی مسیر برای فناوری باز شود و مردم نسبت به آن احساس نیاز ضروری داشته باشند، بازارسازی ایجاد خواهد شد.
رئیس فراکسیون دانشبنیان مجلس افزود: مجموعهای از سیاستهای صنعتی در کشور در حال پیادهسازی است که چون نگاههای قدیمی بر آنها حاکم بوده، مقبولیتی به سیاستهای دانشبنیان نیست که در قالب این طرح برای این تغییر نگاهها نیز برنامهریزی کردهایم.
دهنوی یکی از تغییرات در حوزه شرکتهای دانشبنیان را تدوین نظامات پولی و مالی برای این شرکتها دانست و گفت: در این طرح پیشنهاد دادیم نظامات موجود در کشور در حوزه پولی و مالی شرکتهای دانشبنیان اصلاح شود. در بخشهایی نیاز داشتیم که سیاستهای حکمرانی در جهت حمایت از شرکتهای دانشبنیان تغییر کند که در این طرح نیز به آن پرداخته شده است.
رئیس فراکسیون دانشبنیان مجلس با اشاره به سرنوشت طرح جهش تولید دانشبنیان اظهار کرد: این طرح به کمیسیون صنایع مجلس و برخی دیگر از کمیسیونها ارجاع شده که به پیشنهاد معاونت قوانین و مرکز پژوهشهای مجلس این طرح به 13 ماده تقلیل یافته است.
دهنوی ادامه داد: طرح جهش تولید دانشبنیان در حال بررسی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس است که فردا پس از تصویب نهایی در این کمیسیون به صحن مجلس ارجاع خواهد شد که در نهایت برای قانون شدن نیازمند بررسی و تصویب شورای نگهبان است.
وی به جزئیات دیگری از طرح جهش تولید دانشبنیان اشاره کرد و گفت: طبق این طرح دستگاههای مؤثر در تولید مواد مختلف را الزام کردهایم تا نیازمندیهای خودشان را به صورت شفاف اعلام کنند تا شرکتهای دانشبنیان برای تولید این مواد در داخل کشور برنامهریزی لازم را انجام دهند.
رئیس فراکسیون دانشبنیان مجلس همچنین به ذکر مثالی از واردات نهادههای دامی به کشور اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال در سال بیش از 5 میلیارد دلار ارز برای واردات نهادههای دامی اختصاص مییابد زیرا وزارت جهاد کشاورزی و دیگر وزارتخانهها خودشان را مکلف به تأمین و توزیع این مواد میدانند و نقشی در تولید اینها ندارند.
دهنوی همچنین به ذکر مثال دیگری از وزارت بهداشت درباره تأمین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت نیز در وهله اول خودش را متولی تأمین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی میداند که ارزبری نیز برای کشور به همراه دارد.
وی ادامه داد: براساس طرح جهش تولید دانشبنیان دستگاهها را ملزم کردهایم که خودشان را متولی تولید مواد مورد نیاز بدانند زیرا سیاستگذاریهای تولید و فروش باعث تقویت این بخش میشود.
رئیس فراکسیون دانشبنیان مجلس یکی از چالشهای پیشروی شرکتهای دانشبنیان را حضور این شرکتها در مناقصات عنوان کرد و افزود: عموماٌ تولیدات شرکت دانشبنیان برای اولین بار تولید میشود و وقتی بخواهد شرکت دانشبنیان در یک مناقصه شرکت کند حتما الزامات برگزاری مناقصه برای این شرکتها باید متفاوت با دیگر شرکتها و تولیدکنندگان باشد.
دهنوی تأکید کرد: براساس طرح جهش تولید دانشبنیان کارگروهی متشکل از دستگاههای اجرایی مرتبط شکل گرفته که برای رفع مشکل مناقصات شرکتهای دانشبنیان، پس از تأیید این کارگروه، دستگاهها میتوانند با ترک تشریفات قانونی نسبت به عقد قرارداد با این شرکتهای دانشبنیان اقدام کنند.
انتهای پیام/