به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، حدود یک ماه قبل اسحاق جهانگیری به همراه تعدادی از مدیران ارشد دولت از جمله رئیس کل بانک مرکزی، چند وزیر و مسئولان گمرک راهی بندر شهید رجایی شدند تا برای تعیین تکلیف حدود 10 میلیون تن کالای رسوبی یک تصمیم اساسی بگیرند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
نکته جالب توجه اینکه با توجه به اهمیت بسیار زیاد چالش مذکور و شور تبلیغاتی که بعد از این سفر ایجاد شد انتظار این بود که در کوتاه ترین زمان تصمیمات فوری و کارگشا برای شناسایی و رفع موانع ترخیص کالاهای رسوبی اتخاذ شود. این درحالی است که حالا یک ماه از سفر مدیران ارشد دولتی به مهمترین بندر کشور میگذرد اما گویی آب از آب تکان نخورده است.
پیگیریهای خبرآنی برای تعیین تکلیف نتایج یک سفر
روز 29 مهر ماه خبرآنی طی یک گزارش به شرایط جدید تجارت خارجی کشور پرداخت و تاکید کرد، "بعد از گذشت چند هفته از سفر معاون اول رئیس جمهور به همراه رئیس کل بانک مرکزی و چندین رئیس سازمان دیگر، هنوز نتایج ملموسی از این سفر بدست نیامده است. در واقع با توجه اعلام 3.5 میلیون تن کالای اساسی رسوبی در روزهای اخیر مجددا شاهد کمبود اقلام مذکور در سطح کشور هستیم. یکی از دلایل این موضوع عدم ترخیص کالاهای رسوبی موجود در بنادر است."
همچنین در روز دوم آبان ماه نیز طی گزارش دیگر مجددا دلایل ناکامی سفر معاون اول رئیس جمهور به بندر عباس را بررسی کردیم، درآن گزارش آمده بود: "درحالی که باید به صورت متوسط 70 درصد از نهادههای دامی کشور از طریق واردات تامین شود، چرا با وجود گذشت چند هفته از سفر مقامات ارشد دولت و نیاز داخل به واردات نهادههای دامی و مشکلات به وجود آمده در بازارهای مربوط همچنان شاهد نتایج ملموسی در این حوزه نیستیم."
ضرب الاجل یک هفتهای به گمرک و وزارت صمت برای شناسایی دستگاه کم کار
حالا بعد از گذشت بیش از یک ماه از آن سفر، که امیدها را برای تعیین تکلیف کالاهای رسوبی در سخت ترین شرایط جنگ اقتصادی زنده کرده بود، میگذرد، اسحاق جهانگیری از وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک خواسته ظرف یک هفته گزارشی دقیق از نحوه اجرای مصوبات سفر بندر عباس برای تسهیل واردات ترخیص کالاها از گمرکات کشور ارائه دهند تا مشخص شود که چه دستگاهی در این زمینه همکاری لازم را نداشته است.
انتهای پیام/