به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، سردار «غلامرضا جلالی» با اشاره به اینکه پدافند غیر عامل به زبان ساده یعنی دفاع بدون اسلحه افزود: هم در برابر تهدید اقتصادی، هم در برابر تهدید اجتماعی، هم تهدید بیولوژیکی و زیستی مدل های دفاع مختص به خود وجود دارد که از جنس اسلحه و دفاع نظامی نیست.
وی اظهارداشت: سطح و سهم تهدیدات غیر نظامی در حوزه های مختلف روز به روز در حال افزایش یافتن است از اینرو مدل های دفاعی هم باید متناسب با این عرصه ها توسعه پیدا کند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: این دفاع می تواند هم در قالب ساختارهای حکومتی و هم فردی قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه تهدیدات به دو بخش تهدیدات طبیعی و انسان ساخت تقسیم می شوند، افزود: تهدیدات طبیعی که در حوزه وظایف سازمان مدیریت بحران تعریف می شود منشا طبیعی دارد و تغییرات آن در طول زمان صفر است اما تهدیدات انسان ساخت که رصد آن در حوزه وظایف سازمان پدافند غیرعامل کشور است از دو مولفه انسان و تکنولوژی تشکیل میشود.
سردار جلالی بیان داشت: ویژگی این دو مولفه این که سیال و پویاست و بنابراین تهدیدات ناشی از آن نیز به طور مرتب در حال تغییر و تحول است.
وی با بیان اینکه لازمه برخورد با تهدیدات انسان ساخت رصد و پایش مداوم آن هاست، تصریح کرد: فناوری ترکیبی از فرصت و تهدید است زیرا میتواند ماهیت زیرساخت ها را تغییر دهد و نمونه ملموس آن پول است که زمانی ماهیت فیزیکی داشت ولی اکنون ماهیتی سایبری و الکترونیکی دارد و به همان نسبت محافظت از آن نیز باید سیال و پویا باشد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دشمن دارای استراتژی های تهاجمی اقتصادی است که این استراتژی ها را در سطوح ملی و بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران پیاده سازی می کند.
وی افزود: استراتژی های تهاجمی اقتصادی دشمن از جنس تحریم، فشارهای دپیلماتیک، اطلاعاتی، تکنولوژی، پولی، بانکی و ارزی است.
سردار جلالی ادامه داد: جدا از این دشمن در شبکه های اجتماعی تلاش می کند به نوعی سوار افکار عمومی کشور ها منجمله ایران شودو اهداف اقتصادی خود دنبال کند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور هدایت دولت به سمت ناکارآمدی، ایجاد کمبود مصنوعی کالاها و اقلام ضروری مردم، کاهش ارزش پول ملی و بسیاری موارد را از اهداف اقتصادی دشمن برشمرد و گفت: دعوت شبکه های اجتماعی از مردم برای خرید کالاهای مازاد بر نیاز مصرف و ایجاد انبارهای محلی و خانگی خود به خود می تواند یک قحطی و کمبود مصنوعی در جامعه درست کند.
وی افزود: تشویق مردم در جهت تبدیل ریال به دلار و سکه و کاهش ارزش پول ملی همه و همه از الطاف جنگ اقتصادی است.
سردار جلالی اظهارداشت: هدف جنگ اقتصادی دشمن ناکارآمد سازی دولت در تامین نیازمندهای مردم و ایجاد تنگنای اقتصادی و معیشتی برای آحاد جامعه است.
وی تصریح کرد: دشمن با هدف قرار دادن معیشت و سفره مردم به دنبال ایجاد نارضایتی است تا از طریق شبکه های اجتماعی زمینه اعتراض، آشوب و درگیری میان مردم و حاکمیت را فراهم کند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با اشاره به اینکه دشمن برای رسیدن به اهداف خود از ابزارهای مختلف و متنوعی برخوردار است، گفت: دلار یکی از مهمترین این ابزارهاست.
وی ضمن اشاره به اینکه دلار یک پول بدون پشتوانه و تحمیل شده به دنیاست، افزود: وابستگی به دلار در کشور باید از بین برود و نقش ارزش افزوده مانند طلا پیدا نکند.
سردار جلالی بیان داشت: دلار باید فقط پول مبادلاتی برای خارج از کشور باشد تا موجب کاهش ارزش پول ملی نشود.
وی ادامه داد: با راهکارهایی همچون ایجاد سازو کار معاملات غیردلاری با کشورها به خصوص همسایگان و همینطور متنوع کردن سبد ارزی می توان مزیت اساسی دشمن (دلار) را در جنگ اقتصادی از بین برد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل یادآورشد: برای دفاع از سفره و معیشت مردم باید سیاست های اقتصادی کشور را طوری تنظیم کرد که در صورت افزایش فشار اقتصادی به قشر ضعیف فشاری وارد نشود چرا که جلوگیری از فشار و آسیب به قشر ضعیف جامعه جزو اهداف اساسی نظام در جنگ اقتصادی است.
انتهای پیام/