به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، دکتر علی رسولیزاده مدیرعامل شرکت دانشبنیان تولیدکننده اپلیکیشن برای احراز هویت نابینایان گفت: خدمات احراز هویت غیرحضوری سجام از طریق این اپلیکیشن برای استفاده جامعه نابینایان و کمبینایان فراهم شده تا این افراد بتوانند مانند سایرین وارد حوزه سرمایهگذاری در بازار سرمایه شوند.
وی افزود: باتوجه به نوظهور بودن خدمت احراز هویت غیرحضوری و باتوجه به اینکه اولین سیستم احراز هویت غیرحضوری سامانه سجام اجرا شده است، ارائه چنین خدماتی برای نابینایان نیز برای اولین بار درحال انجام است. البته در حوزه ارائه خدمات انتقال وجه کارهایی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان تأکید کرد: در این سامانه خدماتی برای نابینایان فراهم شده که بتوانند از طریق صوت، مراحل احراز هویت خود را طی کنند.
رسولیزاده با بیان اینکه علم و فناوری، کمک زیادی به راحتی زندگی معلولان به خصوص نابینایان کرده است؛ به نحوی که امروزه این افراد با استفاده از فناوریها بسیاری از فعالیتها را همانند دیگران انجام میدهند، خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای همیشگی شرکت دانشبنیان، ارائه خدمات به تمامی اقشار جامعه بوده به طوری که دسترسی همه به این امکانات فراهم باشد.
رسولیزاده تأکید کرد: ارائه مطلوب خدمات به افرادی که امکان استفاده از ابزارهای طراحیشده برای عموم مردم را ندارند همواره یک چالش اساسی بوده بنابراین شرکت دانشبنیان برای غلبه بر آن، برنامهریزیهای لازم را انجام داده و در تازهترین اقدام در این حوزه، خدمات احراز هویت غیرحضوری سجام از طریق اپلیکیشن را برای استفاده توسط جامعه نابینایان و کمبینایان فراهم آورده تا این افراد نیز بتوانند به سادگی و همچون سایرین، وارد حوزه سرمایهگذاری در بازار سرمایه شوند.
وی اظهارکرد: سرمایهگذاری یکی از بنیادیترین اقدامات برای حفظ داراییها، رشد آن و همکاری در رونق اقتصادی کشور است. این موضوع با وجود سابقه چند ده ساله خود در ایران، به آن اندازه که مستحق آن بوده مورد توجه قرار نگرفته بود اما با رونق بورس در چند سال اخیر، خیل کثیری از ایرانیان به این بازار روی آوردند.
وی عنوان کرد: بعد از این اقبال عمومی، بازار سرمایه رو به رشد رفت و کدهای بورسی زیادی صادر شد اما همچنان محدودیتهایی برای گروههای خاصی وجود داشت که باید رفع میشدند تا تمامی مردم امکان حضور و مشارکت در این بازار را داشته باشند و هیچ محدودیتی وجود نداشته باشد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان اظهار داشت: به همین خاطر، این شرکت، بسترسازی برای ارائه خدمات به تمامی هموطنان کمتوان را یک مسئولیت اجتماعی میداند و همواره در این راه گام بر میدارد. ما ارائه خدمات احراز هویت غیرحضوری سجام به این عزیزان را قدمی کوچک در این راستا می دانیم و تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا هر چه بیشتر برای این قشر از جامعه برنامهریزی کنیم.
رسولیزاده خاطرنشان کرد: سامانه سجام به عنوان تنها درگاه ورود سرمایهگذاران به بورس شناخته شده و در حال حاضر باتوجه به اقبال عمومی به این بازار، عملا فرآیند ثبتنام و احراز هویت حضوری در آن بسیار دشوار بود، کما اینکه تا قبل از فراگیری فرآیند احراز هویت غیرحضوری، شاهد صفهای طولانی در دفاتر پیشخوان برای انجام احراز هویت سجام بودیم، اتفاقی که در دوران فراگیری ویروس کرونا، به شدت خطرناک بود.
وی افزود: اما با گسترش خدمات احراز هویت غیرحضوری سجام، حالا علاوه بر حذف صفها و خطرات مربوط به آن، در وقت و هزینه متقاضیان نیز صرفهجویی میشود. هرچند این موضوع در مورد افرادی که برای حضور در اماکن عمومی با مشکلاتی مثل عدم آمادهسازی کامل زیرساختهای مخصوص حمل و نقل و... مواجه هستند، مثل سالمندان، توانیابان جسمی و نابینایان، بسیار بیشتر از یک صرفهجویی ساده است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان اظهار داشت: مهمترین نکته در احراز هویت غیرحضوری سجام، عدم نیاز به حضور در مکان خاصی است و برای انجام این فرآیند نیاز نیست به مکانی مراجعه شود و تنها کافیست بعد از ثبتنام در سایت سامانه سجام و دریافت کد پیگیری ده رقمی، اپلیکیشن را باز کنند، وارد بخش احراز هویت غیرحضوری شوند و بعد از تأیید اطلاعات، مراحل را که شامل گرفتن عکس سلفی، عکس امضا و ضبط یک ویدیوی ۱۵ ثانیهای هستند، طی کنند و به سادگی احراز هویت خود را انجام دهند.
رسولیزاده گفت: شرکت دانشبنیان با استفاده از این اپلیکیشن، تا این لحظه توانسته احراز هویت بیش از ۲ میلیون نفر از هموطنان را با موفقیت انجام دهد.