به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا، دکتر احمد حاجبی، در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت روان، در استودیو سلامت وزارت بهداشت و به صورت ویدیوکنفرانس برگزار شد، گفت: به ازای هر 45 هزار نفر یک روانپزشک داریم. استاندارد خاصی در مورد این عدد تعریف نشده است و در کشورهای مختلف این عدد متفاوت است؛ البته نکته قابل تامل عدم توازن در توزیع پزشک میان جامعه است. به طور معمول در رابطه با اختلالات روانپزشکی هیچ درجه بندی وجود ندارد، چون روند بیماریها ثابت نیست. زمانیکه ما بر اساس شاخصهایمان اعلام کردیم شیوع اختلالات روانپزشکی در کشور 23.6 درصد است در همان زمان این اختلالات در آمریکا 26.5 درصد گزارش شد و اعداد متفاوت است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید. (کلیک کنید)
وی افزود: مطالعات نشان می دهد 75 درصد کسانی که دچار اختلالات روانپزشکی هستند به ویژه در کشورهایی که دارای درآمد پایین و متوسط هستند از خدمتی در راستای اختلال خود استفاده نمیکنند و برای درمان مراجعه نمیکنند. این درصد در مطالعات جهانی هم تقریباً همین میزان است.
تاثیر تغذیه مناسب بر سلامت روان
حاجبی با تاکید براینکه تغذیه سالم جزئی از شیوه زندگی سالم است، اظهار کرد: تغذیه سالم می تواند در سلامت روان هم آثار مثبت داشته باشد. تغذیه سالم الزاماً تغذیه گران نیست، بلکه تغذیهای است که متخصصان تغذیه آنها را توصیه کردهاند. معمولا اختلالات روانپزشکی در تغییر عادات غذایی هم موثر است مثلا در بحث افسردگی معمولا شاهد کاهش اشتهای افراد هستیم.
فعالیت 2000 روانشناس در نظام مراقبتهای بهداشتی
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره ارائه خدمات روانپزشکی در دوران کرونا، اظهار کرد: گروههای هدفی مد نظرمان بود که مداخلاتی هم صورت گرفت. سرمایه گذاری در حوزه سلامت روان بسیار مهم است و در زمان حاضر نسبت به دهههای قبل حرکت های روبه جلویی داشتهایم. در نظام مراقبتهای ویژه حدود 2000 روانشناس در سطح یک ارائه خدمت می کنند و دسترسی مردم به دریافت این خدمات افزایش داشته است. کارشناسان ما آموزش دیدهاند تا هم در مباحث پیشگیری و هم مداخله هنگام بیماری فعال باشند. نظام سلامت برای ایجاد عدالت در دسترسی و ارائه خدمات رایگان از سال 1393 همزمان با طرح تحول سلامت تعداد روانشناسان را افزایش داد تا بهتر پاسخگوی نیاز مردم باشیم.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش سواد سلامت روان به مردم، تصریح کرد: نظام سلامت در حال حاضر به عنوان هدفی اصلی باید بر این موضوع کار کند. شعار امسال سازمان بهداشت جهانی در زمینه سلامت روان« سلامت روان برای همه، سرمایه گذاری بیشتر، دسترسی بیشتر برای همه در همه جا» است که به این مهم میپردازد تا با افزایش دسترسیها آگاهی مردم هم افزایش یابد.
حاجبی در ادامه درخصوص صدور پروانههای مطب روانشناسان، گفت: در حوزه روانشناسی، سازمان نظام روانشناسی بر اساس اساسنامه از پیش تعیین شده پروانه های این افراد را صادر میکند و فارغ التحصیلان رشته های مرتبط با سلامت روان که مدرک کارشناسی ارشد به بالاتر دارند می توانند پروانه دفتر کار داشته باشند. با این وصف نظارت بر این دفاتر و افراد با سازمان نظام روانشناسی است که با توجه به اساسنامه خود مجوزهای کار را صادر میکند. این سازمان دغدغههای جدی در این زمینه دارد و مکانیسم صدور پروانه را سختتر از گذشته کرده است.
انتهای پیام/