به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ توجه به عدم وجود باقیمانده دارویی در مواد غذایی، پرورشدهندگان و دامپزشکان را به سمت استفاده از داروهای گیاهی سوق داده است؛ اتحادیه اروپا از سال 2 هزار میلادی برای استفاده از آنتیبیوتیکها بهعنوان محرک رشد در طیور را به شدت محدود کرد.
این موضوع باعث شد که شرکتها به سمت یافتن داروهایی با منشا طبیعی سوق داده شوند؛ گیاهان دارویی بهعنوان بهترین گزینه در صدر روشهای جایگزین قرار گرفتند.
در حال حاضر یکی از مهمترین مسائل روز دنیا توجه به سلامت غذایی بهخصوص مواد غذایی با منشا حیوانی است؛ استفاده از داروهای گیاهی و گیاهان دارویی از قدیم در جوامع بشری برای درمان بیماری حیوانات مطرح بوده است.
شرکتی دانشبنیان با اشراف بر روی این صنعت بزرگ و حیاتی در کشور اقدام به تولید داروهای گیاهی دامپزشکی کرد؛ داروهایی که در ارتباط مستمر با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور تولید شدهاند.
این شرکت استفاده از مواد اولیه گیاهی بومی ایران و ترویج توسعه و کاشت و پرورش این گیاهان را در برنامه خود قرار داده است همچنین «تمرکز بر کیفیت و اثربخشی داروها»، «توجه ویژه به طب سنتی کشور»، «پویایی و پیشرو بودن در زمینههای مختلف»، «خودکفایی و اعتماد به تولیدات داخلی» و «توجه ویژه به صادرات و بازارهای خارج از کشور» از اهداف و آرمانهای شرکت در قالب دانشبنیانی است.
لاله حجازی؛ مدیر عامل این شرکت دانشبنیان میگوید: کشور ما با توجه به تنوع آب و هوایی و گونه گیاهی از گذشته تاکنون توانسته در زمینه تولید داروهای گیاهی با مصارف گوناگون پیشتاز باشد.
به گفته او، مهمترین هدف واحد دامپزشکی شرکت، جایگزین کردن داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی و ایجاد سبد کامل و جامعی از داروهای گیاهی است؛ برای رسیدن به این هدف هم اقداماتی مانند تحقیق و پیش فرمولاسیون داروهای جدید بر اساس نیاز بازار و منابع علمی معتبر، بررسی و پایش میزان اثربخشی و بهبود فرمولاسیون داروهای موجود و انجام طرحها و پروژههای تحقیقاتی با همکاری مراکز و موسسات ذیربط را در اولویت قرار دادیم.
این فعال دانشبنیانی با اشاره به رشد تولید و افزایش میزان فروش 300 درصدی محصولات دامپزشکی شرکت در چند سال اخیر بیان میکند: گروه دامپزشکی مجموعه ما سال گذشته موفق به دریافت هشت موافقت اولیه تولید داروی دامپزشکی شد.
ورود 30 قلم داروی گیاهی دامپزشکی تا 3 سال آینده
به گفته حجازی، تولید، فروش و پخش محصولات دامپزشکی این شرکت، با یک عنوان جدید، فعالیت خود را از امسال آغاز کرده است و تصمیم دارد مطابق با برنامهریزیهای انجام شده بالغ بر 30 قلم داروی گیاهی دامپزشکی جدید را تا سه سال آینده وارد بازار کند که برخی از آنها برای نخستین بار برای درمان یک نوع بیماری خاص فرموله شدهاند.
این فعال فناور همچنین میگوید: گروه دامپزشکی ما به زودی با سازمان دامپزشکی در حوزه آزمایشگاهی همکاری میکند. دریافت مجوز برای این کار هم در مراحل پایانی است و همکاری بزودی آغاز میشود. محصولات تولیدی ما انواع گواهینامههای استاندارد کانادا و گواهینامه حلال را کسب کرده است.
او با تشریح تفاوت محصولات دامپزشکی این شرکت با سایر رقبیان، ادامه میدهد: مهمترین تفاوت داروهای گیاهی نسبت به شیمیایی عدم وجود باقیمانده دارویی در نسوج و عدم وجود دور پرهیز از مصرف دارویی است. به این معنی که گوشت حیوان پس از مصرف داروی گیاهی قابلیت مصرف دارد و تهدیدی برای سلامت انسان محسوب نمیشود.
این فعال دانشبنیان با اشاره به شیوع بیماریهای تب برفکی و آنفلوآنزای فوق حاد تنفسی در فصل پاییز، بیان میکند: با ورود به فصل سرما بیماریهای تنفسی در طیور به علت عدم تهویه مناسب سالنها افزایش مییابد و در دامهای بزرگ نیز بیماریهایی مانند تب برفکی و بیماری قارچی در نتیجه افزایش رطوبت هوا تشدید میشود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در ادامه بیان میکند: در فصول سرد سال با توجه به تغییر جیره غذایی، بیماریهای گوارشی مانند نفخ و اسهال شایع میشود که برای درمان نفخ از داروی گیاهی وتیزیم و برای برطرف کردن اسهال دام نیزاز زاتاسین استفاده میشود که این شرکت توانست مجوز ساخت آنها را به ترتیب در سال 94 و 97 کسب کند.
او با بیان اینکه داروی میرتووت برای درمان تب برفکی و داروی رسپیتول برای رفع بیماریهای کمپلکس تنفسی طیور بسیار مفید است، میگوید: درکار آزمایی بالینی این فرآوردهها، نتایج خوبی نسبت به محصولات رقیب به دست آمده است.
به گفته حجازی، محصول میرتووت در کار آزمایی بالینی توانست ضایعات دهانی ناشی از بیماری برفکی را پس از دو روز در 8/80 درصد موارد و پس از چهار روز در 5/93 درصد موارد بهبود دهد که نتایج قابل توجهی است. همچنین رسپیتول ـ بی در کارآزمایی انجام شده از نظر کنترل و کاهش شدت رالهای تنفسی بسیار بهتر از برم هگزین عمل کرده است.
این فعال فناور ادامه میدهد: محصول میرتووت (درمان تب برفکی ) به عنوان محصول شاخص این شرکت داروسازی و حتی شاخص در کشور است. این داروی گیاهی در سال 85 وارد بازار شد. با توجه به اینکه واکسن تب برفکی نمیتواند مصونیت صددرصدی در مقابل این بیماری ایجاد کند بنابراین میرتووت یک داروی حیاتی برای بهبود این بیماری است و میتواند از پیشرفت بیماری جلوگیری و دامها را از خطر مرگ نجات دهد.
او همچنین بیان میکند: داروی مایکوسیدین برای درمان قارچ حیوانات از دستاوردهای متخصصان ما است که از صفر تا صد آن در این شرکت تولید و ساخته شد. داروهای دامپزشکی این شرکت با اثرگذاری زیاد توانسته است جایگزین خوبی برای داروهای شیمیایی و آنتی بیوتیک ها در سطح کشور باشد.
حجازی در ادامه تاکید میکند: عمده جامعه هدف 15 رقم محصول تولیدی گروه دامپزشکی به ترتیب برای دامها، طیور، زنبور عسل و آبزیان است. شرکت ما هماکنون دارای 38 نمایندگی رسمی در کشور است و داروهای گیاهی دامپزشکی آن در بیش از یک هزار داروخانه دامپزشکی کشور به فروش میرسد.
انتهای پیام/