قاچاق پسته ایران به ترکیه برای فرار از الزام بازگشت ارز صادراتی

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، ذبیح الله اعظمی با اشاره به عملکرد ضعیف بازار پسته کشور گفت: 100 هزار تن پسته سال گذشته در انبارها مانده بود و مجمع نمایندگان استان کرمان دو میز برای پسته برگزار کرد که به وزارت صمت و وزارت امور خارجه متعلق بود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان این مطلب افزود: این دو میز کمک کرد پسته صد در صد رشد قیمتی داشته باشد ولی از دیگر سو بانک مرکزی پیمان سپاری ارزی را حذف نکرد.

اعظمی ادامه داد: بانک مرکزی می‌گوید ارز باید به صورت نیمایی بازگردد و این عامل باعث شده مقدار زیادی از پسته ایران به ترکیه قاچاق می‌شود.

این نماینده مجلس گفت: در این صورت در هر تن 25 میلیون تومان تفاوت قیمتی ایجاد می‌شود و نه تنها ارزی به کشور باز نمی‌گردد، بلکه پسته ایران به نام کشور دیگر تمام می‌شود.

اعظمی افزود: از تجار درخواست می‌کنیم ارز حاصل از پسته به کشور بازگردد.

وی گفت: وقتی بانک مرکزی درخواست ارز می‌کند، به قاچاق دامن می‌زند و حتی بازارهای اروپایی را هم از دست می‌دهیم.

همچنین حمید حسینی، نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اختلال آفرینی کرونا در بازار صادراتی پسته ایران به چین و هند و اروپا اظهار کرد: کرونا پسته امریکا را نیز دچار مشکل کرده است.

وی همچنین 5 سال اخیر سال شرایطی نامساعد برای پسته کشور دانست و افزود: بخشی از بازار صادراتی را هم بدلیل مشکلات داخلی از دست دادیم ولی از 8 ماه نخست سالجاری حدود 113 هزار تن صادرات داشتیم که رقمی قابل قبول است.

حسینی گفت: صادرکنندگان و تولیدکنندگان پسته از هیچ یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند ولی بانک مرکزی اجازه داد ارز صادرکنندگان پسته به واردکنندگان موبایل انتقال یابد.

این عضو انجمن پسته خاطرنشان کرد: این رویه تا سه ماه بسیار به ما کمک کرد و تا شهریور ماه وضعیت صادراتی پسته مساعد بود.

حسینی با بیان اینکه همراهی بانک مرکزی تا حدی موجب رونق بازار پسته شد، افزود: بانک مرکزی مجدد این رویه را منتفی کرد که موجب گلایه صادرکنندگان پسته است.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.