به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از رویترز، کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول گفت شرایط اقتصاد جهان نسبت به ماه ژوئن بهتر است ولی اگر دولتها دست از حمایت مالی خود بردارند، قادر به کنترل ویروس کرونا نباشند و از مشکل بدهی بازارهای نوظهور غافل شوند، خطر سقوط دوباره اقتصاد وجود دارد.
جورجیوا با اشاره به اینکه صندوق بین المللی پول پیش بینی خود از تولید اقتصاد جهان را کمی افزایش داده است، گفت:«پیام اصلی من این است :اقتصاد جهان از عمق رکود به وجود آمده از بحران کرونا خارج میشود».
وی در این سخنان که پیش درآمدی بر اجلاس سالانه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در هفته آینده بود گفت:«هنوز تا پایان این بحران راه زیادی مانده است. راه خروج از این بحران سخت، طولانی، ناهموار و نا مطمئن خواهد بود».
صندوق بین المللی پول در ماه ژوئن پیشبینی کرد تعطیلیهای اعمال شده جهت مهار همهگیری ویروس کرونا تولید ناخالص داخلی در جهان را 4.9 درصد پایین می آورد که عمیق ترین رکود اقتصاد جهان از زمان رکود بزرگ دهه 1930 خواهد بود. این صندوق خواستار حمایت بیشتر از طرف دولت ها و بانک های مرکزی شد.
صندوق بین المللی پول هفته آینده پیش بینی جدید خود را اعلام خواهد کرد. جوجیوا گفت این صندوق همچنان یک بهبود نسبی و نامتعادل را در 2021 پیش بینی و رشد اقتصاد جهان را 5.4 درصد تخمین می زند.
وی گفت:«ما در پیام خود بسیار واضح هستیم و تاکید میکنیم که حمایت های مالی نباید زودهنگام متوقف شوند. اگر این اقدام صورت گیرد خطر ورشکستگیهای عظیم و بیکاری فزاینده افزایش خواهد یافت».
بازارهای نوظهور و کشورهای کم درآمد به خاطر ضعف سیستمهای بهداشتی، بدهی خارجی بالا و وابستگی به بخشهایی مانند گردشگری که بیش از همه تحت تأثیر ویروس کرونا بوده است، با شرایط سختتری مواجه هستند.
جورجیوا با اشاره به اینکه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در اجلاس هفته آینده به دنبال بخشودگی بدهی کشورهای کم درآمد هستند گفت:«در کشورهای کم درآمد این شوک ها آنقدر عمیق هستند که با خطر از دست رفتن یک نسل مواجهیم».
انتهای پیام/232