روحانی: مکتب امام حسین(ع) ترکیب عشق و عقل است/ فردا همگی زیارت اربعین را خواهیم خواند

به گزارش حوزه دولت ‌پایگاه خبری خبرآنی،‌ حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه امروز هیئت دولت طی سخنانی اظهار داشت: در آستانه روز اربعین امام حسین(ع) هستیم؛ روز بسیار مهمی که در تاریخ واقعه کربلا به ما نشان داد که در کنار فداکاری و شهادت، می‌تواند پیام آن فداکاری برای همیشه جاودانه بشود.

وی افزود: وقتی در این 40 روز از عاشورا تا اربعین در حادثه کربلا را بررسی می‌کنیم، همه کسانی که امام حسین(ع) و یارانش را به شهادت رساندند، با لحن غرور و افتخار سخن می‌گفتند گویا کار مهم و بزرگ و درستی را انجام دادند، شروع روز عاشورا با فریاد فرمانده سپاه نفاق بود که از سربازانش به‌عنوان سربازان خدا نام برد و برای کشتن عزیزترین انسان‌ها فرمان می‌داد. وقتی امام حسین(ع) را به شهادت رساندند، وقتی قاتلان به کوفه رسیدند شعارشان این بود که جایزه‌ی بزرگ به ما بدهید چون ما بهترین انسان روی زمین از لحاظ حسب و نسب به این عظمت را کشتیم و با این لحن حرف می‌زدند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: خیلی طول نکشید که لحن‌ها عوض شد و افکار عمومی تغییر کرد و با بیان حضرت زینب(س)، ام‌کلثوم(س)، فاطمه بنت‌الحسین(س) و امام سجاد(ع) دیدیم شرایط را نه فقط در کوفه و حجاز، بلکه در مرکز خلافت آن زمان در شام. بیان حضرت زینب کبری(س) در مجلس یزید که فرمود "ای یزید این از عدل توست که زن و بچه و کنیزکان خود را پشت پرده برده‌ای درحالی که دختران پیامبر(ص) را به عنوان اسیر جلوی جمعیت قرار دادی"، مجلس و جمعیت را تکان داد و امام سجاد(ع) با خطبه خود مجلس یزید را تکان داد و آن‌ها مجبور شدند به موذن بگویند که اذان بگوید و وقتی به نام پیامبر(ص) رسید، امام سجاد(ع) فرمود "کسی که نام او را می‌برید جد تو یا جد من است"؟.

روحانی با بیان اینکه با این خطبه‌ها و اقدامات، شرایط عوض شد و مردم شام، کوفه و حجاز با شرایط جدید روبرو شدند و ندای "یا لثارات الحسین" شعار جدید مردم حجاز و عراق شد، اظهار داشت: اولین بازگشت اسرا و خاندان رسالت به کربلا در روز اربعین است و این حادثه آن‌قدر مهم است که خداوند خواسته حادثه عاشورا برای همیشه زنده بماند، حادثه اربعین هم اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد که زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین از علائم مومن و ایمان شناخته شده است.

وی بیان کرد: ما در زیارت اربعین امام حسین(ع) به ایشان و یاران‌شان می‌گوییم "تمام این قیام و فداکاری برای بیداری مردم و هوشیاری مردم بود" و اینکه مردم از جهالت‌ها عبور کنند و از گمراهی دور شوند و مسیر هدایت را بیابند. امام حسین(ع) برای نجات جامعه این‌کار را انجام داد و خداوند خواسته روز اربعین روز زنده‌ای در تاریخ باشد. همانور که می‌بینید در حادثه ابراهیم خلیل، هاجر و اسماعیل این تاریخ را تثبیت کرد و زنده نگه داشت؛ هر حاجی که الان به مکه می‌رود، سعی صفا و مروه را انجام می‌دهد و از آب زمزم می‌نوشد و همه آثار آن فداکری ابراهیم، اسماعیل و هاجر است و خداوند آن را زنده کرد. کربلا هم به همین صورت است و یک مثل برگ تاریخی است که برای همیشه زنده است و روز اربعین که یادآور اولین زیارت در کنار قبر امام حسین(ع) است، این راهپیمایی و زیارت نشانه ایمان است.

رئیس‌جمهور گفت: مردم ما در سال‌های گذشته با عشق و اشتیاق از هفته‌ها و ماه‌های قبل خود را آماده می‌کردند و امسال هم می‌خواستند بروند و در آن راهپیمایی شرکت کنند ولی اینجا ترکیب عقل و عشق است. کسی خردمند است که عقل را با عشق ترکیب کند؛ عشق و محبت امام حسین(ع) می‌گوید الان هم راه بیفتیم به سمت کربلا ولی عقل می‌گوید باید پروتکل‌ها را حفظ کنیم و این قابل جمع است. فردا در خانه‌ها و جمع‌های کوچک زیارت اربعین را می‌خوانیم و رهبر ما به عنوان آموزگار ما در این میدان است که ایشان در حسینیه می‌نشیند و این زیارت را گوش می‌کند و به ما درس می‌دهد که چگونه می‌توانیم عشق به امام حسین(ع) را با وظیفه دینی‌مان در کنار هم جمع کنیم. امیدوارم امسال همه به شور، حزن و اندوه بیشتر زیارت اربعین را بخوانند و از خدا بخواهند در سال‌های آینده شرایطی برای سلامت مردم و عبور از این بیماری پیش بیاید تا راهپیمایی اربعین را تکرار کنند.

روحانی در ادامه این جلسه  درخصوص اختلافات بر سر منطقه قره‌باغ اظهار داشت: امنیت منطقه و امنیت مرزی ما برای ما مهم است و حدود 10 روز است که این جنگ بین دو کشور در قره‌باغ شروع شده که در کنار مرزهای ماست و یکی از تاکیدات مهم من در صحبتم با رئیس‌جمهور آذربایجان و صحبت قبلی‌ام با نخست وزیر ارمنستان مسئله توجه به امنیت ایران بوده است. ما از جنگ متأسفیم و جنگ باید پایان یابد و ادامه آن به نفع هیچ‌کسی نیست؛ ما حقوق مردم آذربایجان را محترم می‌شماریم و راه هیچ مسئله‌ای آتش و جنگ و خون نیست و ما برای راه‌حل‌های دیگر این مسئله آمادگی داریم که کمک کنیم.

وی تصریح کرد: امنیت ما مهم است و اینکه تعدادی گلوله به خاک ما اصابت کند، اصلا برای ما قابل قبول نیست و هر دو دولت همسایه که با آن‌ها رابطه خوبی داریم و از آذربایجان به‌عنوان برادر و ارمنستان به‌عنوان همسایه‌مان می‌خواهیم که به این مسئله توجه کنند.

رئیس‌جمهور درباره مسئله تروریست‌ها نیز گفت: برای ما قابل قول نیست و در این‌باره اجازه نمی‌دهیم، زیرا ما سال‌ها جنگیده‌ایم و سردار شهید سلیمانی ما در میدان بوده تا تروریست‌ها در منطقه و در کنار مرز ما قرار نگیرند، به‌همین علت در سوریه و عراق جنگیدیم و به مردم آن‌ها کمک کردیم. اگر بنا باشد عده‌ای، تروریست‌ها را به نزدیک مرزهای ما بیاورند غیرقابل قبول است و این لحن با صراحت به مسئولین آذربایجان و ارمنستان گفته شده است. باید حواس‌ها جمع شود که این جنگ به جنگِ منطقه‌ای گسترش نیابد. افرادی که در آتش جنگ می‌دمند بدانند که این به نفع هیچ‌کسی نخواهد بود و همه باید حقوق ملت‌ها را رعایت کنند و بدانند راه حل این مسئله، جنگ نیست.

روحانی گفت: باید کار و فعالیت سیاسی انجام شود و هر کشوری حقوق همسایه‌اش را بدهد و اشغال برای ما قابل قبول نیست. امیدواریم با تلاش‌هایی که انجام می‌شود و خودشان هم با گذشت زمان احساس می‌کنند که جنگ آن‌ها را به اهداف‌شان نمی‌رساند و امیدواریم به طریق صلح‌آمیز به حقوق حقه خود برسند.

این خبر تکمیل می‌شود...

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.