به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از اویل پرایس، روسیه در ماه گذشته میلادی به طور متوسط 9.93 میلیون بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی تولید کرد که کمی بالاتر از سهمیه آن طبق قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس بود، ولی هنوز هم 11.8 درصد کمتر از میانگین تولید در سال گذشته میلادی است.
تولید نفت و میعانات گازی در نه ماه اول سال جاری میلادی به طور متوسط 10.35 میلیون بشکه در روز ثبت شده که 7.8 درصد کمتر از همین دوره در 2019 است. تولید نفت روسیه در اوایل سال جاری به خاطر قرارداد اوپک پلاس بیشترین کاهش را طی دو دهه گذشته داشت ولی با برداشته شدن محدودیتهای تولید، رو به افزایش گذاشت.
با وجود افزایش تولید و صادرات، نگرانی در مورد تقاضا در روسیه هم وجود دارد. الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه در اجلاس وزرای انرژی گروه 20 گفت بازیگران بازار جهانی انرژی باید برای مبارزه با تاثیرات همهگیری ویروس کرونا بر تقاضای نفت، با هم همکاری کنند.
نواک با اشاره به کاهش 10 درصدی تقاضای نفت در سال جاری میلادی به خاطر همهگیری ویروس کرونا گفت: «واضح است که ساختار بخش انرژی هم از نظر تقاضا و هم از نظر عرضه تغییر شکل پیدا میکند. بهبود از این شرایط به سرعت اتفاق نمیافتد و بازگشت به شاخصهای پیش از بحران کرونا زمان زیادی لازم دارد».
آخرین اخبار در مورد همهگیری ویروس کرونا امید چندانی برای بهبود قیمت نفت باقی نمیگذارد. موج دوم همهگیری این ویروس سراسر اروپا و آمریکا را در برگرفته و موارد ابتلا به این بیماری رو به افزایش است. البته برخی موسسات مانند گلدمن ساچز انتظار دارند کمبود عرضه نفت باعث شود قیمت آن در سال آینده افزایش یابد.
این بانک سرمایهگذاری ماه گذشته اعلام کرد انتظار دارد قیمت نفت خام برنت در سه ماهه سوم 2021 به خاطر دسترسی به واکسن کرونا به 65 دلار در هر بشکه برسد. ولی تحلیلگران گلدمن میگویند قیمت نفت در پایان سال آینده میلادی 58 دلار در هر بشکه خواهد بود.
انتهای پیام/192