به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از بلومبرگ، اقتصاد عربستان سعودی در سه ماهه دوم سال جاری میلادی نسبت به سال گذشته 7 درصد کوچک شده و نرخ بیکاری در این کشور نیز به بالاترین سطح خود رسیده که نشان دهنده خسارت سنگین ناشی از آشفتگی بازار نفت همراه با شیوع ویروس کروناست.
بر اساس اطلاعاتی که روز چهارشنبه توسط اداره آمار عربستان منتشر شد، بخش نفت این کشور به میزان سالانه 5.3 درصد و بخش غیرنفتی نیز 8.2 درصد کوچک شده است.
بخش خصوصی غیرنفتی عربستان که موتور محرک ایجاد شغل در این کشور محسوب می شود، بیش از 10٪ منقبض شده است.
آمار اشتغال منتشر شده نیز نشان داد که نرخ بیکاری طی دوره آوریل تا ژوئن به میزان 15.4 درصد افزایش یافته که بالاترین نرخ ثبت شده در داده های مربوط به دو دهه قبل است. این آمار درحالی است که برنامه محرک اقتصادی دولت 60 درصد از حقوق بسیاری از شاغلین سعودی را پوشش می داد.
بزرگترین صادرکننده نفت جهان امسال با بحران دوگانه روبرو شده است چرا که بیماری همه گیر کرونا، کاهش تولید انرژی و پایین آمدن قیمت نفت همگی باعث شده تا روند بهبود اقتصاد شکننده این کشور از مسیر خود خارج شود.
صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که میزان تولید در این کشور امسال 6.8٪ کاهش یافته و به دنبال آن رشد 3.1 درصدی در سال 2021 رخ دهد.
حتی اگر محدودیت های کرونایی برداشته شود شرایط دشوار اقتصادی در این کشور باقی خواهد ماند چرا که بودجه دولت با کاهش درآمد نفتی محدود می شود.
این در حالی است که اقتصاددانان پیش بینی می کنند که بازگشت شاخص مصرف کننده پس از پایان تعطیلی ها به دلیل اقدامات ریاضتی کوتاه مدت خواهد بود. اقداماتی مانند سه برابر شدن مالیات بر ارزش افزوده که بودجه خانوارها را کمتر خواهد کرد.
انتهای پیام/