عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) از اعمال فشار آمریکا بر سودان برای اسکان آوارگان فلسطینی در این کشور خبر داد. همچنین آمریکا، امارات و رژیم صهیونیستی در مورد عادی سازی روابط سودان با رژیم صهیونیستی ۴۷ شرط تعیین کردند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آناتولی، بسام الصالحی، عضو کمیته اجرایی ساف گفت، منابع ویژه به او اطلاع دادهاند که آمادگی سودان برای اسکان آوارگان فلسطینی در سرزمین خود در چارچوب طرح معامله قرن بخشی از مذاکرات واشنگتن و رژیم صهیونیستی با خارطوم پیرامون عادی سازی روابط است.
وی این اقدام را بخشی از توطئه علیه مساله فلسطین دانست و گفت، کار فقط به عادی سازی روابط ختم نمیشود.
الصالحی از سودان خواست، به منظور حفاظت از منافع و آینده خود، از طرح های آمریکا و رژیم صهیونیستی پیروی نکند.
معمولا اسکان آوارگان فلسطینی در کشورهای همسایه به ویژه مصر مطرح میشد اما مصر اعلام کرد به هیچ عنوان اسکان آوارگان فلسطینی را نمیپذیرد. از طرفی هم طرح نام سودان برای قبول آوارگان بنا به اظهارات الصالحی بی سابقه است.
خارطوم هنوز به این اظهارات الصالحی واکنشی نشان نداده، اما بارها عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را رد کرده است.
عمر اسماعیل قمر الدین، وزیر خارجه سودان صحت ادعاها درباره تصمیم کشورش برای سازش با رژیم اشغالگر را تکذیب کرده است.
این در حالی است که آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات برای سودان در خصوص عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی ۴۷ شرط تعیین کردند از جمله اینکه در هیئت سودان برای مذاکره پیرامون عادی سازی روابط وزیر دادگستری سودان که تابعیت آمریکا را دارد و قبلا به عنوان مشاور در دفاتر آمریکا و حوزه خلیج فارس فعالیت کرده، حضور داشته باشد.
به نقل از سایت المیادین، از دیگر شروط این سه دولت بر خارطوم این است که سودان وطن جایگزین برای اسکان آوارگان فلسطینی باشد، آمریکا بر دریای سرخ سودان از طریق سودان جنوبی کنترل یابد و شرکتهای چینی حق سرمایه گذاری در سودان را نداشته باشند.
همچنین واشنگتن به بهانه مبارزه با تروریسم خواستار نظارت بر بنادر و آبهای منطقهای سودان، اصلاح رویکردهای آموزشی این کشور و تبدیل آن به تبعیدگاه امارات، آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است.
در مقابل صادق المهدی، رئیس حزب "الامه" سودان عادیسازی با رژیم صهیونیستی را خیانت دانست و تاکید کرد که این مساله ارتباطی با آزادیها ندارد.
ادریس سلیمان، از رهبران حزب کنگره مردنی سودان هم اعلام کرد، مردم این کشور با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی مخالف هستند و مساله فلسطین برای آنها در اولویت است.
عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان هم روز شنبه اعلام کرد، به نظر میرسد موضوع عادی سازی روابط کشورش با رژیم صهیونیستی پیچیده است و پرونده عادی سازی روابط سودان با اسرائیل ربطی به پرونده حذف نام سودان از لیست تروریسم ندارد.
انتهای پیام