به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی و به نقل از سایت جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور؛ سید جواد ساداتینژاد نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل و رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در نشست تعاملی با سازمان جنگلها با تاکید بر اینکه آبخیزداری با جایگاهی که دارد باید مردمی شود تا بهتر حفظ شود،گفت: منابعطبیعی و اثرات آن در تمامی مراحل زندگی ما ساری و جاری است و نقش آفرینی آن برای ما متاسفانه قابل تصور نیست و از این رو فکر نمیکنیم اگر منابعطبیعی نباشد چه اتفاقی میافتد!
وی فرهنگ سازی را یک اصل تأثیرگذار در حفظ و مراقبت از منابعطبیعی دانست و گفت: یکسری ذهنیت منفی نسبت به منابعطبیعی و عملکرد آن در بخش توسعه و صنعت وجود دارد که با فرهنگسازی این ذهنیت باید بر طرف شود.
وی گفت: طرح تنفس جنگل در برنامه هفتم توسعه از سوی این کمیسیون پیگیری میشود و سازمان جنگلها نظرات و پیشنهادات تکمیلی داشته باشد میتواند ان را مطرح و اضافه نماید.
ساداتینژاد تاکید کرد: اعضای کمیسیون کشاورزی و منابعطبیعی مجلس شاید در کمترین دوره خود تا این اندازه به موضوعات منابعطبیعی پرداخته باشد.
وی ادامه داد: در این بازه زمانی کوتاه تنها در بخش زراعت چوب و توسعه آن در کشور این کمیسیون 5 جلسه با این موضوع نشست برگزار کرده است.
رییس کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و آب مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: آبخیزداری امروز در عرصهها معجزه ایجاد کرده است و مجلس از پژوهشکده آبخیزداری صیانت خواهد کرد.
این مسئول کمیسیون کشاورزی و منابعطبیعی همچنین اظهار داشت: ارزشهای کیفی و اقتصادی منابعطبیعی تا کنون بر روی کاغذ آورده نشده تا به خوبی برای همگان معلوم و مفهوم شود و صدای بلندگوی منابعطبیعی پایین است و با این خدماتی که ارائه میکند باید همانند صنایع و فولاد صدایش بلند باشد.
** حفاظت و بهرهبرداری از مراتع به مردم واگذار شود
جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد به عنوان نایب رییس کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در این نشست گفت: عدم تعادل دام و مرتع از جمله مشکلات مردم در منطقه است و چرای زودرس و دیر خارج شدن از مراتع مشکلاتی را سبب شده است و ایجاد دامداری متمرکز میتواند این مشکلات را کاهش دهد.
وی افزود: حفاظت و بهرهبرداری از مراتع باید به مردم واگذار شود تا مردم احساس کنند که مرتع مال خود آنان است در این صورت از تخریب مراتع جلوگیری می شود.
**حل مشکلات فرسایش خاک استان سیستان و بلوچستان با آبخیزداری
معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار، نیک شهر و کنارک نیز در این نشست گفت: یکی از مشکلاتی که برای مردم استان سیستان و بلوچستان وجود دارد فرسایش خاک است که با آبخیزداری باید این معضل را تعدیل کرد.
این نماینده مجلس در ادامه به فرسایش خندقی و گرگروها اشاره کرد که همانند اژدها عمل میکند و زمین را میبلعد.
او گفت: این پدیده اینقدر عجیب است که یک عرصه کشاورزی را در یک مدت زمان بسیار کوتاه با فرو نشست زمین تبدیل به یک دره 15 متری میکند.
نماینده مردم چابهار همچنین یادآور شد: اقدامات سازمان جنگلها برای مردم این روزها ملموس و قابل توجه است و در موضوع وقف جنگلها و دماوند ورود مستقیم سازمان این را به عینه ثابت کرده است.
از همین پرونده بیشتر بخوانید:
** مراتع باید به سمت اقتصادی شدن پیش برود
منصورعلی زارعی نماینده مردم ساری و میاندرود به عنوان دیگر اعضای کمیسیون کشاورزی و منابعطبیعی مجلس شورای اسلامی با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه شمال سخن خود را با جنگل و طرح تنفس جنگل آغاز کرد و گفت: با توجه به این که جنگلهای شمال بخش قابل توجهی از آب کشور را تامین میکند اما به خوبی نتوانستیم از سایر ارزشهای جنگل استفاده کنیم.
وی گفت: در مقطعی از جنگلها بهرهبرداری چوبی انجام شده است اما مطابق با بهرهبرداری در زمینه احیا ضعیف عمل شده است.
نماینده ساری خواستار توسعه زراعت چوب در کشور شد و گفت: حال که بهرهبرداری چوب متوقف شده است زراعت چوب میتواند در تأمین چوب صنایع موثر باشد.
وی در ادامه خواستار بازنگری در طرح خروج دام از جنگل شد و گفـت: با خروج دام از جنگل شاهد اتفاقات خاصی در جنگل نیستیم ضمن اینکه نگاه به مراتع از تولید علوفه صرف باید به سمت گیاهان دارویی رفته تا اقتصادی شود.
** اعتبارات آبخیزداری باید تامین شود تا حرکت آبخیزداری کند نشود
پرویز اوسطی نماینده مردم قروه و دهگلان استان کردستان در نشست رییس سازمان جنگل ها و مدیران این بخش گفت: منابعطبیعی میراث گرانبهایی است که باید برای آیندگان حفظ شود.
وی گفت: جایگاه منابع طبیعی در طرحهای توسعهای تبیین نشده است و همیشه این دو بخش در تضاد هم بودهاند.
این نماینده مجلس گفت: در زمینه آبخیزداری حرکت خوبی در کشور صورت گرفته و اعتبارات باید از سایر بخشها تامین شود تا حرکت آبخیزداری کند نشود.
** اثربخشی اقدامات ترویجی و فرهنگسازی در کاهش تخریب منابع طبیعی
علیرضا نظری نماینده مردم خمین و دیگر عضو کمیسیون کشاورزی، آبو منابع طبیعی مجلس نیز در این نشست گفت: ورود نابسامان دامهای خریداری شده و حضور آن در عرصههای مرتعی خمین این روزها برای دامداران مشکل آفرین شده است.
این نماینده مجلس اعلام کرد: اقدامات ترویجی و فرهنگسازی در مقاطع مدارس و رسانهها در کاهش تخریب منابع طبیعی و محیط زیست بسیار اثرگذار است و باید در این زمینه کار شود تا حفاظت اتفاق بیفتد.
وی افزود: برخی شوراها و کارگروهها در حوزه آب، خاک و غیره هستند که اقداماتشان مشابه هم اما پراکنده است که میتوان آنها را تجمیع و تحت یک مدیریت واحد قرار داد.
** آبخیزداری و آبخوانداری قناتها را احیا و پر آب کرده است
ذبیح اله اعظمی نماینده مردم جنوب کرمان و عنبرآباد در این نشست گفت: برای حفاظت از جنگلها نیازمند چارت تشکیلاتی مصوب برای نیروهای حفاظتی هستیم.
این عضو کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: برای جنگلکاری و ایجاد جنگلهای دست کاشت زحمات زیادی را منابعطبیعی متقبل شده است اما متأسفانه امروز شاهد آفات و امراض این درختان همچون بیماری لورانتوس هستیم و برخی جانوران مثل تشی و سوسک پوستخوار حیات این درختان در جنوب کرمان را به خطر انداخته است.
این نماینده مجلس از سازمان جنگلها بخاطر اجرای طرحهای آبخیزداری در منطقه جنوب کرمان تشکر کرد و افزود: آبخیزداری و آبخوانداری قناتها را احیا و پر آب کرده است و باید ادامه داشته باشد تا امید به زندگی در روستاها را افزایش دهد.
** سوخت جایگزین تامین نشود قطع درختان جنگلی ادامه دارد
حجت الاسلام امیرقلی جعفری، نماینده مردم شهرستان بروجن از استان چهارمحال و بختیاری در این نشست گفت: چهار محال در زاگرس مرکزی است و یکی از کانونهای اصلی درخت بلوط است.
او اعلام کرد: پروانههای برگ خوار و بیماری زغالی بلوطها را آلوده کرده و تنه درختان را خشکانده است که برای احیا و نجات درختان بلوط منطقه بالغ بر 10 میلیارد تومان اعتبار لازم است.
این عضو کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار داشت: حجم بالایی از میزان قاچاق چوب استان، در شهرستان لردگان انجام می شود و قاچاقچبان این چوب را با خودروی سواری به اصفهان حمل میکنند.
وی نبود سوخت برای مردمان حاشیه جنگل را عاملی برای تخریب و قطع درختان جنگلی برشمرد و افزود: اگر تغییر الگوی سوخت انجام نشود و آبگرمکنهای خورشیدی در اختیار روستاییان حاشیه نشین قرار نگیرد تخریب و قطع درختان جنگلی ادامه خواهد داشت.
** وقتی خاطرات با سردار بودن لحظه ای همه را متاثر کرد
جعفر راستی نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی که سالها در کنار حاج قاسم سلیمانی در جنگ حضور داشت سخنانش را با خاطرات سردار دلها آغاز کرد تا چشمهای حاضرین را لحظهای شبنمی کند.
او گفت: سازمان جنگلها باید از لحاظ تشکیلاتی و ساختار سازمانی ارتقا پیدا کند و مسئولیتی که این سازمان در حوزه مدیریتی به دوش میکشد کمتر از مسئولیت یک وزارتخانه نیست از این رو ضرورت دارد که از سازمان جنگلها از جهات گوناگون حمایت و پشتیبانی شود تا مسئولیت خطیری که برعهده دارد به خوبی انجام دهد.
این نماینده مجلس همچنین یادآور شد: علیرغم همه تلاشها اما بین مردم روستاها و منابع طبیعی مشکلات و کدورت هایی وجود دارد که این ذهنیت منفی باید از تقابل به تعامل تبدیل شود.
** تعامل منابع طبیعی و مجلس، راهگشای تنگناهای موجود
رحمت نوروزی نماینده مردم علی آباد کتول و عضو کمیسیون کشاورزی و منابعطبیعی مجلس از دیگر نمایندگانی بود که در این نشست اشاره داشت که کمیسیون کشاورزی و منابعطبیعی مجلس اکنون در بهترین موقعیت خودش قرار دارد و میتواند در همسوسازی و همافزایی با منابعطبیعی موثر واقع شود.
این نماینده مجلس اظهار داشت: کارشناسان منابع طبیعی از تجارب علمی و دانش خوبی برخوردارند و منابع طبیعی برای پیشبرد اهداف خود میتواند به نحو احسن با این کمیسیون تعامل داشته و تنگناهای موجود بر سر اهداف خود را مرتفع نماید.
انتهای پیام/