نخست وزیر مالزی تاکید کرد، بزرگترین شکست سازمان ملل وضعیت فلسطین است.
به گزارش خبرآنی، به نقل از سایت النشره، محیی الدین یاسین، نخست وزیر مالزی در سخنرانی در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل اظهار کرد: مساله فلسطین و مساله مسلمانان روهنیجا نمونههایی بر لزوم وجود سازمان مللی قویتر و بهتر هستند.
نخست وزیر مالزی اظهار کرد، کشورش قویا از حقوق ملت فلسطین حمایت کرده و از اسرائیل میخواهد تمام فعالیتهای غیرقانونی شهرکسازی در اراضی اشغالی را متوقف کند و به آوارگان فلسطینی اجازه دهد به اراضی و املاک خود بازگردند و وضعیت اصلی قدس شریف برقرار شود. اسرائیل همچنین باید نیروهایش را از فلسطین اشغالی و کشورهای عربی اطراف آن خارج کند.
او افزود: به منظور اینکه صلح دائمی در خاورمیانه برقرار شود اسرائیل باید با چند کار انجام دهد، اولا باید تمام فعالیتهای غیرقانونی شهرکسازی را متوقف کند ثانیا، باید نیروهایش را از اراضی اشغالی فلسطینی و کشورهای اطراف آن خارج کند، سوما باید به آوارگان فلسطینی اجازه دهد به اراضی خود بازگردند و چهارما، باید وضعیت اصلی قدس مجددا برقرار شود و نهایتا اینکه باید اعتبار فلسطین را بازگرداند و به میز مذاکره با فلسطینیها بازگردد.
یاسین اضافه کرد: این پیششرطها جدید نیستند بلکه انعکاس سالها تلاش دیپلماتیک و اجماعی هستند که طی سالهای مذاکره محقق شدهاند دیگر اسرائیل نمیتواند به انکار ادامه دهد. او نسبت به پیامدهای تهدیدات اسرائیل در الحاق بیشتر اراضی فلسطینی هشدار داد.
این مقام مالزی بر موضع کشورش در این باره تاکید کرد و گفت: موضع مالزی همچنان مشخص و ثابت است الحاق، غیرقانونی و نقض منشور سازمان ملل و کنوانسیونهای ژنو و قطعنامههای مربوطه است و هیچ مشروعیتی برای رویکردهای اسرائیل علیه فلسطین وجود ندارد.
یاسین تاکید کرد، مالزی به همکاری با بقیه جامعه جهانی در حمایت از تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ۶۷ به پایتختی قدس شرقی ادامه میدهد و از نظر آن تنها راه قابل اجرا همان راه حل دو کشوری است.
نخست وزیر مالزی همچنین بر لزوم تلاش طرفهای توافقنامه آوارگان مصوب ۱۹۵۱ در خصوص گشودن درهایشان به روی آوارگان بیشتر روهینجا تاکید کرد.
او ادامه داد، مالزی در حال حاضر از بیشترین تعداد آوارگان روهینجا در جنوب شرق آسیا میزبانی میکند و مالزی هزینه مدیریت و تامین حمایت حدود ۱۸۰ هزار آواره و پناهجو ثبت نام شده در کشورش را تقبل میکند که ۸۶ هزار تن آنها از میانمار گریختهاند.
او افزود: منابع در حال کم شدن هستند و با وجودیکه کشور ما طرفی در توافقنامه پناهجویان مصوب ۱۹۵۱ و پروتکل سال ۱۹۶۷ نیست آیا از مالزی میتوانند انتظار تلاش بیشتر در پاسخگویی به نیازهای روزافزون آوارگان داشته باشند؟ این ظلمی علنی است.
یاسین اضافه کرد، زمان آن رسیده کشورهای دیگر درهایشان را باز کنند و در تقسیم باری که روی دوش ماست مشارکت کنند.
او درباره بحران کرونا نیز گفت: به اعضای سازمان ملل درباره افزایش تروریسم همزمان با شیوع کرونا هشدار میدهیم و بر لزوم تماسهای شفاف، شبکات خوب، همکاری اطلاعاتی در دو سطح ملی و جهانی با هدف مقابله با تروریسم و افراطگرایی در سایه شیوع کرونا تاکید میکنیم.
انتهای پیام