سیستم هاضم بی هوازی تولید بیوگاز از زباله های شهری ساخته شد

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، حسین قنواتی عضو هیات علمی این پژوهشگاه و مجری طرح توضیح داد: این پایلوت از نوع نیمه خشک با تکنیک پلاک فلو تلفیقی با CSTR است. طرز کار سیستم بدین صورت است که مواد آلی زباله به سیستم وارد و طی پروسه هضم که یک ماه طول می کشد، تجزیه و تبدیل به بیوگاز می شوند. بیوگاز در دیزل ژنراتور می سوزد و برق تولید می کند. تفاله هضم شده مواد آلی هم به عنوان کود غنی کشاورزی استفاده می شود.

وی که پس از طراحی سیستم، طی ۳ ماه ساخت آن را به پایان برده است، خاطرنشان کرد: پایلوت علاوه  بر سیستم اصلی هاضم شامل فیدر و اسکرو ورودی مواد به هاضم، همزن های پارویی و الکتروموتورهای چرخاننده آنها، سیستم آب گرم برای تامین دمای مورد نیاز پروسه هضم و سنسورهای کنترل سطح، دما، فشار، اسیدیته و ... برای کنترل دقیق میزان جریان گاز تولیدی، دیسشارژ یا تخلیه ترکیبات از هاضم، سیستم ابزار دقیق و کنترل و PLC است.

قنواتی تصریح کرد: این پایلوت، طوری طراحی شده که فعالیت های تحقیقاتی مانند نمونه گیری، تغییرات دور همزن، برنامه های همزنی مختلف و تغییرات سرعت جریان ترکیبات را هم میسر کند.

وی درباره چگونگی واگذاری این پروژه به پژوهشگاه گفت: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان که یکی از شهرداری‌های فعال در زمینه مدیریت پسماند و تولید کمپوست از زباله است، به منظور بهینه‌سازی فرایند تولید کمپوست با کیفیت و بی بو و کاهش  آلودگی‌های زیست محیطی کارخانه بازیافت در شرق اصفهان درصدد راه‌اندازی سیستم هاضم بی‌هوازی برآمده تا ضمن ارتقای کیفیت کمپوست خود برق تولیدی را نیز به شبکه برق سراسری وارد کند.

مدیریت پسماند شهرداری اصفهان پیش از تحریم ها با چند شرکت آلمانی وارد مذاکره شده و قصد داشت بعد از اجرای پایلوت و اطمینان از تولید بیوگاز و برق، ساخت نمونه صنعتی سیستم را به شرکتی آلمانی واگذار کند که در این راستا فراخوانی در سطح کشور انجام شد و در نهایت با توجه به تخصص و تجارب قابل توجه مدیریتی، پروژه بهره‌برداری پایلوت به پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی محول شد.

قنوانی با اشاره به این که مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با توجه تحریم ها و توان نیروهای بومی، تصمیم گرفته تولید نمونه کاملا صنعتی را هم به دستان توانمند متخصصان داخلی بسپارد، خاطرنشان کرد: امیدوارم با اجرای موفقیت‌آمیز این پروژه، ضمن پاسخ به اعتماد سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان و کمک به حل مساله آن‌ها، چالش‌ها و موانع راه‌اندازی سیستم‌های صنعتی هاضم بی‌هوازی در کشور نیز برطرف شده و زمینه بهره‌برداری از این سیستم‌های کارآمد در شهرها و مناطق مختلف کشور فراهم شود.

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.