به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از بلومبرگ، چین قصد دارد قانون جدیدی برای ممنوعیت تجارت با ارزهای مجازی وضع کند و راه خود را از سایر اقتصادهای آسیا که این بازار نوپا را قانونی اعلام کردهاند جدا سازد.
انتظار می رود این لایحه قبل از فرستاده شدن به مجلس توسط کابینه فدرال مورد بررسی قرار گیرد. دولت فدرال هند بلاکچین، فناوری زیرساخت ارزهای مجازی، را تشویق می کند ولی تمایلی به تجارت با ارزهای مجازی ندارد. سخنگوی وزارت دارایی هند توضیحی در این مورد نداده است.
بانک مرکزی هند در 2018 نقل و انتقالات مالی با ارزهای مجازی را ممنوع کرد ولی دادگاه عالی این اقدام بانک مرکزی را غیر قانونی اعلام کرد.
پس از آن، تجارت با ارز مجازی از ماه مارس 450 درصد طی دو ماه افزایش یافت که نگرانی هایی را به وجود آورد چون بیشتر هندی ها در بحبوحه از دست دادن مشاغل و رکود اقتصادی ناشی از همه گیری ویروس کرونا، پس اندازهای خود را به خطر میانداختند. پکسفول، پلتفرم معاملات همتا به همتای بیت کوین، 883 درصد رشد را بین ژانویه تا مه 2020 گزارش داد که از 2.2 میلیون دلار تا 22.1 میلیون دلار افزایش یافته بود. وازیرکس، یکی از مراکز مبادله ارز مجازی در بمبئی 400 درصد در مارس 2020 و 270 درصد در آوریل به صورت ماهانه رشد داشت.
این تصمیم هند بسیار حیاتی خواهد بود چون اکثر کشورهای آسیایی در حال بررسی نقاط ضعف و قوت ارزهای مجازی هستند. چین که رقیب هند در این زمینه است در 2017 ارزهای مجازی را ممنوع کرد ولی اخیراً به بیت کوین اجازه معامله به عنوان یک کالای مجازی و نه یک پول بدون پشتوانه را داده است. چین همچنین قصد دارد ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را راه اندازی کند. سنگاپور و کره جنوبی هم تجارت با ارز مجازی را قانونی کرده و تحت نظارت درآورده اند.
ممنوعیت جدید استفاده از ارزهای مجازی در هند بر تجارت 1.7 میلیون هندی با سرمایه های دیجیتال و تعداد زیادی از شرکتهایی که پلتفرم های تجارت با این ارز مجازی را به راه انداختهاند، تاثیر میگذارد.
متخصصان عقیده دارند هند به جای ممنوع کردن ارزهای مجازی باید چارچوبی قانونی برای حمایت از مصرف کنندگان ناآگاه ایجاد کند تا نظارت کافی دولت و بانک مرکزی بر تجارت ارز مجازی تضمین شود. به این ترتیب، هند میتواند از جذب سرمایه گذاران و کسب و کارهای ارز مجازی بهره ببرد.
انتهای پیام/75