به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از رویترز، صادرات چین در ماه اوت برای سومین ماه پیاپی افزایش یافت و ادامه کاهش واردات را تحت الشعاع قرار داد. افزایش صادرات از آنجا ناشی میشود که بیشتر شرکای تجاری چین تعطیلی های اعمال شده جهت مهار ویروس کرونا را برداشته و باعث رونق بیشتر دومین اقتصاد بزرگ دنیا شده اند.
صادرات چین در ماه اوت 9.5 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت که بیشترین افزایش از مارس 2019 بود. این رقم همچنین از 7.1 درصد رشدی که تحلیلگران انتظار داشتند هم فراتر بود. صادرات چین در ماه جولای 7.2 درصد افزایش یافته بود.
واردات به چین 2.1 درصد کاهش یافته در حالی که بازار انتظار یک افزایش 0.1 درصدی را داشت. واردات چین در ماه جولای هم 1.4 درصد کاهش داشت.
صادرات قدرتمند نشان دهنده یک رونق سریع تر و متعادل تر برای اقتصاد چین است که به خاطر اقدامات محرک اقتصادی دولت، از رکود سه ماهه اول سال جاری میلادی بیرون می آید.
یک نظر سنجی خصوصی در مورد فعالیتهای تولیدی در چین در هفته گذشته نشان داد کارخانه های چین اولین افزایش در سفارش های صادرات خود را در سال جاری میلادی در ماه اوت ثبت کرده اند که نتیجه احیای آهسته تقاضا در خارج است.
عملکرد چین در صادرات که به خاطر افزایش ارسال محموله های پزشکی و بالا رفتن تقاضا برای محصولات الکترونیکی تقویت شده، تاثیر چندانی از رکود اقتصاد جهان نگرفته است. ولی واردات به طرز غیرمنتظرهای کاهش یافته که نشان دهنده تقاضای کمتر داخلی است.
چین در ماه گذشته میلادی 58.93 میلیارد دلار مازاد تجاری داشت. این رقم در ماه جولای برابر با 62.33 میلیارد دلار بود.
ولی دورنمای صادرات چین هنوز هم چندان خوشبینانه نیست چون تقاضای خارجی می تواند تحت تاثیر اوج دوباره همهگیری ویروس کرونا و اعمال قرنطینهای مجدد در شرکای تجاری چین قرار بگیرد.
چین همچنین به دنبال کاهش وابستگی به بازارهای خارجی برای توسعه است چون دشمنی آمریکا و همه گیری ویروس کرونا خطر های خارجی برای اقتصاد چین را افزایش داده اند.
مازاد تجاری چین با آمریکا در ماه اوت تا 34.24 میلیارد دلار افزایش یافته و بیشتر از 32.46 میلیارد دلار ماه جولای بوده است.
انتهای پیام/4