در حالی که مردم استان حسکه سوریه هفته ها با مشکل قطعی آب توسط ارتش ترکیه مواجه بودند، آنکارا در نشست شورای امنیت مدعی شد قطع آب حسکه کار ترکیه نبوده است!
به گزارش خبرآنی، به نقل از سایت المیادین، غسان خلیل، استاندار حسکه گفت، پس از بهره برداری از ۱۷ چاه و سه پمپ، آب نیروگاه علوک در دسترس اهالی این استان قرار گرفت. ساکنان حسکه طی هفته های گذشته با قطعی آب مواجه بودند.
وی افزود، پس از تلاش های دولت سوریه و اعمال فشارهای پارلمانی و بین المللی بر دولت ترکیه، آب شرب نیروگاه علوک در دسترس اهالی حسکه قرار گرفت.
خلیل پیش از این تاکید کرده بود، مقامات سوریه با روسیه به عنوان تنها میانجی بین سوریه و ترکیه همچنان در حال رایزنی هستند و ترکیه به روسیه قول داده آب نیروگاه علوک را وصل کند اما هنوز این کار انجام نشده است.
وی گفت، روسیه تاکید کرده اگر ظرف ۲۴ ساعت آب به حسکه نرسد، به این معنی است که ارتش ترکیه به قول هایش پایبند نبوده است.
خلیل تصریح کرد، سوریه از روسیه و سازمان های بین المللی خواسته چاه های نیروگاه علوک را از درگیری های سیاسی و نظامی کنار بگذارند.
سوریه همچنین خواستار بهره برداری از همه ۳۰ چاه و ۱۰ پمپ به صورت گردشی در شبانه روز و تحت نظارت روسیه و سازمان ملل شد چرا که منابع آب و نیروگاههای برق خارج از کنترل دولت سوریه هستند.
این درحالی است که فریدون سینرلی اوغلو، نماینده دائم ترکیه در سازمان ملل مدعی شد قطع آب شمال شرق سوریه توسط کشورش صحت نداشته و "نادرست" است.
قائم مقام دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه در جلسه شورای امنیت پیرامون اوضاع انسانی سوریه گفت، آب استان حسکه و اردوگاه الهول به صورت مکرر قطع می شود. نیروگاه آب علوک در ماه میلادی جاری دستکم شاهد ۱۳ بار قطعی آب بوده که زندگی ۴۶۰ هزار شهروند را تحت تاثیر قرار داده است.
بشار الجعفری، نماینده دولت سوریه در سازمان ملل هم در این جلسه ترکیه را مسوول قطع آب در این منطقه اعلام کرد.
سینرلی اوغلو در واکنش به این اتهام گفت، نیروگاه علوک با برقی که از "سد تشرین" تحت کنترل تشکیلات تروریستی کارگران کردستان "پ ک ک" قرار دارد، کار می کند. این گروه از ماه نوامبر ۲۰۱۹ به صورت مکرر و هدفمند برق را قطع می کند اما با تلاش های ترکیه، برق در اختیار این نیروگاه قرار گرفته و مجددا آب وصل شده است.
وی ادامه داد، انتقال مستمر و کامل آب به حسکه به امدادرسانی های مستمر برق منوط است و ترکیه آماده همکاری با سازمان ملل برای حل دائم این مشکل است.
حدود یک میلیون شهروند سوری در استان حسکه و حومه آن به دلیل قطع کامل آب آشامیدنی به مدت بیش از ۲۰ روز مداوم از تنها منبع خود؛ نیروگاه علوک که تحت کنترل ارتش ترکیه قرار دارد، در شرایط سختی قرار داشتند.
انتهای پیام