دکتر مصطفی قانعی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان پایگاه خبری خبرآنی درباره اعطای مجوز به 2 داروی گیاهی برای تسکین درد بیماران کرونایی اظهار کرد: برای تسکین سرفههای برخی بیماران مبتلا به کرونا، دو شربت گیاهی قابل تجویز است؛ برای بیماران مبتلا به کرونایی که بستری نمیشوند و در خانه درمان میشوند یکی از مسائل و سؤالهای ما این بود که چگونه سرفه بیماران را بهبود ببخشیم؛ برای تسکین سرفه این مسئله به تأیید رسید که داروی گیاهی نیز تجویز شود.
وی افزود: نام دو دارو برای تجویز در پروتکل وارد شده و به تصویب خواهد رسید؛ این دو داروی گیاهی اثر درمانی بر کرونا ندارند بلکه تسکیندهنده سرفه برای بیماران غیربستری هستند.
قانعی ادامه داد: به این دو دارو قبلاً توسط سازمان غذا و دارو برای تجویز در زمینه برخی بیماریهای ویروسی مجوز داده شده بود؛ مشخص شد که این دو دارو در کرونا نیز برای تسکین سرفه و نه بهبودی کرونا میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
رمدسیویر مرگ و میر و طول بستری بیماران را کاهش نمیدهد
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره داروی «رمدسیویر» نیز تصریح کرد: آخرین مطالعات در جهان نشان میدهد که رمدسیویر، مرگومیر و طول بستری بیماران را کاهش نمیدهد البته در برخی موارد ممکن است 2.5 روز طول بستری را کاهش دهد اما جلوی مرگ بیمار را نمیگیرد.
وی ادامه داد: شرکت سازنده این دارو نیز ادعای کاهش مرگومیر بیماران با تجویز رمدسیویر را ندارد البته این دارو اگر در مراحل اولیه بیماری کرونا تجویز شود، باعث بهبودی علائم بالینی بیمار میشود.
قانعی با بیان اینکه ماده اولیه رمدسیویر وارداتی است، خاطرنشان کرد: ماده اولیه این دارو وارد کشور و در ایران بستهبندی میشود و هنوز ماده اولیه این دارو در ایران تولید نشده است.
انتهای پیام/