به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از پرس اسوسیشن، محققان دانشگاه واشنگتن روشی نوین ابداع کرده اند که یک مصالح ساختمانی فراوان و ارزان را هوشمند می کند تا مانند باتری انرژی را در خود ذخیره کند. هرچند این تحقیق هنوز در مراحل اولیه است، اما محققان ادعا می کنند دیوارهایی که با چنین آجرهایی ساخته می شوند، قادر به ذخیره مقدار قابل توجهی انرژی هستند و می توان در یک ساعت آنها را هزاران بار شارژ کرد.
«جولیو دی آکری» استادیار شیمی این دانشگاه و محقق ارشد پژوهش می گوید: تصور می کنم هنگامیکه بتوان آجرها را به سلول های خورشیدی متصل کرد، این طرح عملیاتی خواهد شد.
در حقیقت این پژوهشگران روشی برای تبدیل آجرهای قرمز به نوعی دستگاه ذخیره انرژی یافته اند که ابرخازن نام دارد. این روش شامل یک پوشش رسانا به نام «پدوت»(Pedot) است که روی آجرهای نمونه کشیده شد. این پوشش به ساختار متخلخل آجر نفوذ می کند و آن را به یک الکترودهای ذخیره انرژی تبدیل می کند.اکسید آهن که در حقیقت رنگدانه قرمز در آجر است نیز به این فرایند کمک می کند.
محققان در آزمایشی نشان دادند ابرخازن مذکور می تواند یک چراغ ال ای دی را روشن کند.
دی آکری در این باره می افزاید: در این پژوهش ما یک روکش پلیمری رسانا توسعه دادیم که از نانوفیبرهایی تشکیل شده است. این نانوفیبرها پس از نفوذ به شبکه داخلی آجر، در ساختار متخلخل آن باقی می مانند و مانند یک اسفنج یونی عمل می کنند که الکتریسیته را ذخیره و هدایت می کند. چنین آجری را می توان هزاران بار در ساعت شارژ کرد. با اتصال حسگرهای میکروالکترونیک به دو آجر می توان آنها را روشن کرد.
یافته های این تحقیق در ژورنا«نیچر کامونیکیشن» منتشر شده است.