به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از سی ان ان، با توجه به آنکه استفاده از ماسک برای جلوگیری از گسترش همه گیری کووید۱۹ در سراسر جهان اهمیت خاصی دارد، گروهی از محققان دانشگاه دوک در آمریکا یک روش ساده برای تحلیل تاثیرگذاری ماسک های مختلف در کنترل این بیماری را ابداع کرده اند.
در این تحقیق که روز گذشته منتشر شده، پژوهشگران دپارتمان فیزیک دانشگاه دوک نشان داده است با استفاده از اشعه لیزر و موبایل می توان میزان تاثیرگذاری ماسک در انتقال ذرات ریز هنگام صحبت کردن عادی را بررسی کرد.
مارتین فیشر یکی از مولفان این پژوهش می گوید: ما از یک جعبه سیاه، لیزر و یک دوربین استفاده کردیم.
در این تحقیق اشعه لیزر به طور عمودی منتشر می شود و یک ورقه نازک از نور را ایجاد می کند. این نور از شکاف هایی که در دو طرف جعبه وجود دارد به داخل آن تابیده می شود.
جلوی جعبه نیز یک سوراخ وجود دارد تا فرد داخل جعبه صحبت کند. دوربین موبایل پشت جعبه قرار می گیرد. هنگامیکه فرد صحبت می کند، ذرات ریز تنفسی اشعه های لیزر را قطع می کنند و انتشار نور در همه جهات توسط دوربین موبایل ثبت می شود.
در مرحله بعد یک الگوریتم رایانشی ساده میزان ذرات ریز تنفسی را شمارش می کند.
در این پژوهش محققان ۱۴ نوع ماسک معمول از جمله ماسکN95 را بررسی کردند. در تست اولیه یک فرد بدون ماسک از سوراخ روی جعبه حرف زد. در مرحله بعد یک فرد با ماسک همین عمل را تکرار کرد. هر ماسک ۱۰ بار آزمایش شد.
نتایج نشان داد ماسک N95 بیشترین میزان کارآمدی را دارد. ماسک جراحی ۳ لایه و ماسک های پارچه ای که بیشتر افراد از آنها استفاده می کنند نیز در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تاثیرگذار هستند.
این درحالی است که طی ماه های گذشته مقامات روی اهمیت ماسک به عنوان یک ابزار موثر برای مقابله با ویروس کرونا تاکید کرده اند. اما آزمایش های مختلف نشان داده برخی ماسک عملا تاثیری ندارند.