به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از هندوستان تایمز، پاکستان پس از انقضای قرارداد نفتی با عربستان سعودی، از ماه مه هیچ نفتی از این کشور دریافت نکرده است. طبق این قرارداد که مهلت آن دو ماه پیش تمام شد، پاکستان 3.2 میلیارد دلار سوخت از عربستان خریداری و پول آن را با تأخیر پرداخت می کرد. اسلام آباد هنوز منتظر پاسخ ریاض برای درخواست تمدید این قرارداد است.
این قرارداد 3.2 میلیارد دلاری بخشی از بسته 6.2 میلیارد دلاری عربستان برای کمک به بخش خارجی پاکستان بود که در نوامبر 2018 اعلام شد. پاکستان در تلاش است این قرارداد را تمدید کند. دولت پاکستان امیدوار است حداقل یک میلیارد دلار نفت در سال مالی 21-2020 که از ماه جولای آغاز شده دریافت کند.
پاکستان قبلاً زودتر از موعد یک میلیارد دلار بدهی خود به عربستان را 4 ماه قبل از سررسید آن پرداخت کرده بود.
قرارداد با عربستان برای دریافت 3 میلیارد دلار حمایت نقدی و 3.2 میلیارد دلار تسهیلات نفتی در سال، امکان تمدید تا دو سال دیگر را دارد.
عربستان سعودی مهلت پرداخت وام 3 میلیارد دلاری خود را بین نوامبر 2019 و ژانویه 2020 قرار داده بود. صندوق بین المللی پول زمان بازپرداخت بدهی های پاکستان به عربستان و امارات متحده عربی و چین را تعیین کرده است.
بازپرداخت 1 میلیارد دلار بدهی پاکستان به عربستان پس از وام گیری از چین و انقضای قرارداد نفتی نشان دهنده چالش های موجود بین این دو کشور اسلامی است.
امارات متحده عربی هم در دسامبر 2018 یک بسته 6.2 میلیارد دلاری برای کمک به پاکستان اعلام کرد که شامل 3.2 میلیارد دلار تسهیلات نفتی می شد. ولی بعد امارات کمک مالی خود را تا 2 میلیارد دلار کاهش داد و طرح اعطای 3.2 میلیارد دلار تسهیلات نفتی را به تعویق انداخت.
پاکستان با شرایط چالش برانگیزی مواجه شده است. برنامه کمک صندوق بینالمللی پول هم از نظر فنی به تعویق افتاده است. بازگرداندن وام های عربستان و انقضای قرارداد نفتی ذخایر رسمی بانک مرکزی این کشور را تحت فشار قرار میدهد. ذخایر بانک مرکزی پاکستان بر وامگیری استوار است.
انتهای پیام/15