به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، رضا جباران مدیر کل دفتر اداره کل مهندسی و حدنگاری سازمان امور اراضی در نشست خبری اظهار کرد: وظیفه کاداستر اراضی کشاورزی مکانمحور کردن اطلاعات کشاورزی است که از آن میتوان برای هوشمندسازی فعالیتهای بخش کشاورزی استفاده کرد.
وی افزود: صدور سند نیز از مهمترین هدفهای کاداست است که بسیاری از کشاورزان به دنبال اجرای آن هستند؛ در حال حاضر بیشتر زمینهای کشاورزی ما سندی مادر دارند ولی سند شخصی در اختیار کشاورزان نیست.
مدیر کل دفتر کاداستر امور اراضی کشاورزی افزود: در حال حاضر در میان اراضی دولتی و ملی و غیرملی و مردمی اختلافات زیادی وجود دارد که با اجرای کاداس در بخش تداخلات ارضی این مشکل مهم رفع میشود اما باید در نظر داشت که اقدامی بسیار مهم، دشوار و زمانبر است.
وی اظهار داشت: با اجرای طرح کاداس میتوان الگوی محصولات کشاورزی را در کشور به مرحله اجرایی رساند.
صدور 10 سند برای یک زمین
جباران گفت: 4.5 میلیون هکتار قرارداد اجرای نقشهبرداری کاداست در کشور به امضا رسیده است و در حال حاضر اما برای صدور سند نهایی باید ملی بودن یا غیرملی بودن آن مشخص شود.
وی افزود: حتی در برخی اراضی ممکن است به طور همزمان سند شخصی و ملی وجود داشته باشد که باید برای رفع تداخل این اراضی اقدام شود.
مدیر کل دفتر کاداستر امور اراضی کشاورزی اضافه کرد: در برخی از اراضی حتی تا 10 سند برای یک زمین صادر شده است و دستگاههایی مانند ستاد اجرای فرمان امام، سازمان جنگلها و سندهای شخصی و ملی برای آنها صادر شده باشد.
جباران گفت: البته برخی از افراد نیز خود به صورت عامدانه برای دریافت سند اقدام نمیکنند زیرا آنها به صورت غیرمجاز اراضی خود را وسعت دادهاند و اراضی ملی را نیز تصرف کردهاند به همین منظور تمایلی به تعیین تکلیف و صدور سند ندارند.سن
صدور سند برای 20 هزار هکتار از اراضی کشاورزی
وی گفت: برای 20 هزار هکتار از اراضی کشاورزی که در طرح کاداستر برای آنها قرارداد امضا شده، سند صادر و تحویل مردم داده شده است.
مدیر کل دفتر کاداستر امور اراضی کشاورزی در پایان سخنان خود گفت: در شرایط فعلی به صورت اجباری امکان صدور سند برای اراضی کشاورزی وجود ندارد اما به دنبال آن هستیم و پیشنهادات لازم داده شده است که صدور سند برای ارائه خدمات اجباری باشد.
انتهای پیام/