دولت هند همزمان با خط سیر افزایشی موارد کووید ۱۹، به سرکوب پوشش رسانهای برخاسته که از نحوه مدیریت بیماری همهگیر کرونا توسط دولت انتقاد کند.
به گزارش خبرآنی به نقل از روزنامه گاردین، بیش از ۵۰ روزنامهنگار هندی بازداشت شدهاند، علیه آنها شکایت پلیس تنظیم شده یا مورد آزار جسمانی قرار گرفتهاند.
اکثر کسانی که با این اقدامات مواجه شدهاند، روزنامهنگاران مستقلی هستند که در مناطق روستایی هند کار میکنند، جایی که بیش از ۶۰ درصد جمعیت ۱.۳۵ میلیاردی هند در آن سکونت دارند.
"اُم شارما"، روزنامهنگار یک روزنامه هندی در "هیماچال پرادش"، ایالت کوهستانی در شمال هند، در این باره گفت: "پیام غیرمستقیم این است که ما نمیتوانیم دولت را بد نشان دهیم؛ اهمیتی ندارد اگر مجبور باشیم چشممان را به روی مسائلی که میبینیم، ببندیم". پلیس وی را به خاطر یک گزارش زنده فیسبوکی که کارگران نیازمند غذا در جریان قرنطینه را نشان میداد، محکوم کرده است.
شارما با اتهاماتی نظیر انتشار اطلاعات نادرست، نافرمانی از دستور یک خادم عمومی و رفتار توأم با سهلانگاری در قبال شیوع عفونت یک بیماری خطرناک، مواجه است.
قسمتی از قرنطینه بزرگترین جمعیت دنیا هفته گذشته، پس از ده هفته که با تشدید نابرابریهای احتماعی و اقتصادی و ضربه دیدن قشر آسیبپذیر در پی از دست دادن یکشبه کار همراه بود، برداشته شد. تا روز پنجشنبه، ۱.۵۸ میلیون نفر در هند به بیماری مبتلا شده و ۳۸ هزار نفر نیز بر اثر آن درگذشتهاند.
ساعاتی پیش از اعلام قرنطینه، نارندرا مودی، نخستوزیر هند، ویدئو کنفرانسی با ۲۰ صاحب و سردبیر سازمانهای رسانهای چاپی هند برگزار کرد و گفت: " مهم بود که با شیوع نااُمیدی، منفیگرایی و شایعه مقابله کنیم."
شیوه مدیریت بیماری توسط مودی، به خاطر تغییر سیاست او و ناکامی در محدود کردن شیوع ویروس، مورد انتقاد فزاینده قرار گرفته و اینها باعث شده هند، سومین کشور با بیشترین آسیب از کووید ۱۹، بعد از آمریکا و برزیل باشد.
هند در حال حاضر با افت دو رتبه، در جایگاه ۱۴۲ فهرست جهانی آزادی مطبوعات، از مجموع ۱۸۰ کشور قرار گرفته است.
انتهای پیام