به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، در هفتههای گذشته برخی روزنامههای اصلاحطلب با تیترهایی همچون "رویای ایرانی آبان 99"، "ارمغان بایدن برای نفت ایران"، "بازگشت به برجام، عبور از براندازی" به استقبال از کاندیداتوری جو بایدن نامزد حزب دموکرات آمریکا رفتند.
این اشتیاق اصلاحطلبان به روی کارآمدن مجدد دموکراتها در آمریکا، زمانی قوت گرفت که از پیشنویس سندی که سیاستهای این حزب در سال 2020 را مشخص میکند رونمایی کردند. در این سند وعده بازگشت به برجام و اینکه نباید به دنبال تغییر نظام در ایران باشند، ذکر شده بود.
بااینوجود، تجربه 40 سال گذشته در مواجهه با روسای جمهور آمریکا -از جمهوریخواه تا دموکرات- نشان داده که تفاوتی در رویکرد آنها نسبت به انقلاب اسلامی وجود ندارد و هر رئیسجمهوری در حد توان خود، علیه مردم ایران توطئه کرده است. چنانچه در ماه مارس و ماه مه 1995 و در دولت بیل کلینتونِ دموکرات، تجارت آمریکا در صنعت نفت ایران و همچنین هرگونه تجارت آمریکا با ایران ممنوع شد.
در همان سال نیز کنگره ایالات متحده، لایحه تحریم ایران-لیبی را تصویب کرد که طبق این لایحه، تمامی شرکتهای خارجی که بیش از 20 میلیون دلار در توسعه ایران سرمایه فراهم کنند، دچار حداقل دو جریمه از هفت جریمه ممکن از سوی آمریکا میشدند.
در دولت باراک اوباما نیز ایران نزدیک به 14 بار تحریم شد و سنگینترین و بنیادیترین تحریمها در دوره او وضع شد.
این تشابه رویکرد جمهوریخواه-دموکرات تنها محدود به ایران نمیشود بلکه هر دو حزب در مسائل سیاست خارجه از گذشته دارای نقطه نظرات مشترک بودند و شاید تنها در روشها باهم کمی تفاوت داشته باشند. این نکتهای است که مقامات آمریکا نیز سابقاً به آن اشاره کردهاند.
برای مثال 26 اردیبهشت 1327، روزنامه اطلاعات بخشی از هری ترومن رئیس جمهور آمریکا در سالهای 1945 تا 1953 را نقل کرده است. ترومن در میتینگ انتخاباتی حزب دموکرات در دور دوم انتخابات اظهار داشته است "اگرچه در بعضی موارد اختلافات شدیدی بین دو حزب دموکرات و جمهوریخواه وجود دارد معهذا در امور بین المللی و در سیاست خارجی آمریکا بین دو حزب مزبور وحدت عقیده و توافق نظر کاملی موجود است."
انتهای پیام/