ستار هاشمی در گفتگو با خبرنگار خبرآنی با اشاره به روند اجرای فاز آزمایشی فناوری نسل پنجم ارتباطات سیار (۵G) در کشور اظهار داشت: بیش از ۲ سال برای راه اندازی ۵G در ایران برنامه ریزی شده و آمادگی زیرساختی، رگولاتوری و کاربست های این تکنولوژی در قالب نقشه راه، طی شده است.
وی خاطرنشان کرد: فناوری ۵G مطابق با اهداف بالادستی نظام از جمله مصوبه شورای عالی فضای مجازی مربوط به تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، در حال توسعه است.
معاون نوآوری وزیر ارتباطات با بیان اینکه یکی از مولفه های اصلی فناوری ۵G تمرکز ویژه بر مصادیق نرم افزاری و طراحی و معماری بر پایه نرم افزار است، اضافه کرد: با توجه به اهداف شبکه ملی اطلاعات، با حضور ذینعان بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، از این مولفه ها می توانیم در راستای بومی سازی استفاده کنیم.
هاشمی با تاکید بر اینکه برای راه اندازی نسل پنجم ارتباطات (۵G) تنها به زیرساخت ارتباطی این تکنولوژی توجه نشده است، افزود: ۵G یک زیست بوم اقتصادی است که می تواند به شکوفایی اقتصاد دیجیتال نیز کمک کند.
وی با اشاره به جلسات متعددی که با دینفعان این حوزه از جمله بخش خصوصی توسعه دهنده خدمات نرم افزاری و اپلیکیشن، سازمان نظام صنفی رایانه ای و سندیکای صنعت مخابرات انجام شد، گفت: در پروژه ۵G نگاه توسعه خدمات و استفاده از ظرفیت های بومی کشور برای توسعه تجهیزات وجود دارد. در همین حال از ظرفیت تحقیقاتی، اجرایی و فکری و مشورتی دانشگاهها نیز در این پروژه بهره برده ایم.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه ۵G امکان ارائه بسیاری از خدمات را که تاکنون میسر نبوده است، فراهم می کند، خاطرنشان کرد: از جمله این خدمات می توان به جراحی از راه دور در حوزه پزشکی اشاره کرد. به این معنی که اجرای کامل شبکه ۵G در کل کشور این امکان را برای توسعه عادلانه خدمات پزشکی در کشور فراهم می کند.
وی گفت: از سوی دیگر تکنولوژی ۵G در صنایع مختلف، افزایش بهره وری و خلق ثروت را به همراه خواهد داشت؛ برای مثال در حوزه کشاورزی می تواند به مدیریت منابع آب و تحقق کشاورزی هوشمند، بیانجامد. در همین حال در حوزه خودروهای خودران با توجه به سیر تحولات هوش مصنوعی، نیازمند ۵G هستیم.
معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات با اشاره به کارکردهای فناوری ۵G نسبت به نسل های قبل ارتباطات سیار، گفت: کاهش قابل توجه تاخیر در دریافت داده، افزایش سرعت و قابلیت اطمینان در شبکه، از جمله کارکردهای این فناوری است که می تواند نویدبخش شکل گیری زیست بوم نوآورانه با خلق کاربردهای جدید در کشور باشد؛ این فناوری همچنین می تواند ترافیک شبکه ملی اطلاعات را افزایش داده و باعث ایجاد اشتغال در حوزه تخصصی ICT شود.