به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از راشاتودی، استفان روچ، رئیس سابق بانک مورگان استنلی آمریکا هشدار داد که موج جدید ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده خطر بزرگی برای بزرگترین اقتصاد جهان به شمار می رود چرا که با یک رکود شدید دیگر مواجه است.
این اقتصاددان کهنه کار واستاد دانشگاه ییل در مصاحبه با شبکه سی ان بی سی، گفت: شانس بدتر شدن اوضاع نه فقط از لحاظ تعداد مبتلایان به ویروس بلکه از لحاظ اقتصادی یعنی رکود دوگانه، بسیار زیاد است.
رکود دوگانه، که به عنوان رکود W شکل نیز شناخته می شود، به معنای آن است که اقتصاد از شوک بهبود می یابد و حتی از یک دوره کوتاه رشد را نیز تجربه می کند اما پس از آن با دور دیگری از رکود روبرو می شود.
بر اساس این گزارش، ایالات متحده آخرین بار در اوایل دهه 1980 رکود دوگانه را تجربه کرد.
روچ افزود: تقاضای پایین می تواند مشکلی برای مشاغل و بازار کار ایجاد کند، در حالی که ممکن است در ماه های آینده موجی از ورشکستگی شرکت ها را شاهد باشیم.
وی با مقایسه وضعیت آمریکا با چین که اولین کشوری بود که با شیوع کرونا روبرو شد، گفت که تقاضای مصرف کننده به دلیل نگرانی هایی که از وضعیت سلامت وجود دارد نمی تواند به این زودی به حالت عادی باز گردد.
سایر تحلیلگران ، از جمله مارک موبیوس، سرمایه گذار کهنه کار در بازارهای جهان، نیز هشدار داده اند که این بیماری همه گیر ممکن است آمریکا را در معرض رکود اقتصادی W شکل قرار دهد.
در حالی که تعداد موارد کروناویروس پس از برداشتن محدودیت ها در ایالت های مختلف همچنان رو به افزایش است و روز پنجشنبه به 3.9 میلیون رسید، بر اساس تحلیل موسسه مودی بازگشایی سریع کسب و کارها می تواند موجب موج جدید ابتلا شود.
انتهای پیام/