عبدالرحیم کُردی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی با یادآوری برگزاری جلسه با مسئولان کشور ازبکستان، اظهار کرد: این کشور در حوزه طلا سرمایهگذاری عظیمی را آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغههای این کشور حمل سریع و مطمئن محصولات کشاورزی به بازارهای هدف از جمله هند است، ادامه داد: در جلسه مذکور آنها سئوال کردند سریعترین و مطمئنترین مسیر برای دسترسی به بازارهای هند چیست که ما به آنها پیشنهاد مسیر ترکمنستان، سرخس، چابهار و از اینجا به بمبئی رادادیم.
وی افزود: در این راستا بود که ازبکها را با پورت اپراتوری هندی مستقر در بندر چابهار ارتباط دادیم که اتفاق بسیار خوبی افتاد. متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا این مسئله دچار وقفه شده که البته در این دوران هم ازبکستانیها پیگیر این موضوع هستند و در حال پیشبرد توافقات هستند.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار یادآور شد: کشورهای قرقزستان و قزاقستان نیز به همین شکل به دنبال این هستند که جای پایی در چابهار داشته باشند ولو بهعنوان یک هاب توزیع کالا.
کُردی بیان کرد: پیشنهاداتی را از طریق وزارت امور خارجه و هم به صورت مستقیم به این کشورها ارائه کردهایم تا بتوانیم یک بستر و فضایی را انبارها و فضاهای لجستیکی در چابهار در نظر بگیریم. تا بتوانند از این منطقه بهعنوان بارانداز برای کالای مورد نیاز کشورشان و هم کالای صادراتی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه نکته مهم حجم توسعه و آثار آن بر مبادلات این کشورها ست، اضافه کرد: در یک فقره یکی از کشورها در جلسهای که داشتیم اعلام کرد یک قرارداد صادرات 50 هزار تن پیاز را با هندیها امضا کردهایم که برای این محصول کشاورزی حتی یک ساعت کاهش زمان در حمل بسیار مهم است.
وی افزود: از این دست اتفاقات خیلی فراوان است که باید بتوانیم از آنها برای توسعه بیش از پیش چابهار استفاده کنیم.
انتهای پیام/