فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد شوراهای اسلامی کار در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی درباره حق مسکن کارگران گفت: حق مسکن دیگر از الویت دولت خارج شده است و به نوعی توهین به خانواده های کارگری است.
وی بیان کرد: خانواده های کارگری نسبت به دولت بد بین شده اند. معاونت وزارت بهداشت اعلام کرده است که هزینه بهداشتی برای مقابله باکرونا برای یک خانواده 4نفره در ماه حدود یک میلیون و 600هزار تومان است. به این معنی است هزینه سلامت در خانواده کارگری از 3.7درصد به 8درصد رسیده است و در خانواده روستایی از4.9 به 12.9 درصد می رسد.اگر فرد بالای 60سال در خانواده باشد این رقم به 12.3درصد می رسد.این هزینه به جز هزینه درمان است و اگر خانواده ای بخواهد به توصیه ها گوش کند هزینه هایی مانند مصرف مکمل ها , گیاهان دارویی, برخی غذاها هم به میان می آید. هزینه های غیر مستقیم کرونا برای جامعه کارگری استرس های طاقت فرسا است , چرا که تعداد زیادی از کارگران به دلیل کاهش اضافه کارها در مجموعه های مختلف درآمدشان کاهش یافته است. از سوی دیگر نگران این موضوع هستند که مبادا با کرونا, مجموعه ای که در آن اشتغال دارند, تعطیل شود و آنها بیکار بمانند.
توفیقی ادامه داد: برخی از کارگران دو شغله بودند, با کرونا شغل دوم که کمک هزینه زندگی بود را از دست داده اند. همین باعث شده است که کارگران با مشکلات متعدد روبرو هستند. دستمزد به یک موضوع مسخره تبدیل شده است. کارگران اصلاح دستمزد در نیمه دوم سال را نمی خواهند, همین حق مسکن تعیین تکلیف شود.من حقوق سال 99را می خواهم.
وی ادامه داد: آقای همتی می گوید مدیون هستید تصور کنید که ما نرخ ارز را برای ایجاد درآمد افزایش داده ایم. چراهمان روزی که نرخ ارز افزایش می یابد, اوراق قرضه چاپ می شود؟درباره توزیع کالای اساسی هم مشکلاتی وجود دارد. مانند ماجرای بن می شود. ارائه بن در اوایل انقلاب با اکنون تفاوت دارد. آن زمان مشکلات در سیستم های اداری نبود.در حال حاضر به حد بسیار زیادی آلوده به انواع رانت ها وسواستفاده ها هستند. زمانی که رانت وجود دارد, کوپن دادن برای کالای اساسی بی معنی است. چرا که فضایی برای اجحاف بیشتر طبقه کارگری فراهم می شود. چرا که احساس می کنم آنچه به جایی نرسد فریاد است.
انتهای پیام/