به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ محمدرضا مسیبزاده در نشست خبری با رسانهها که در بستر شبکه "شاد" انجام شد درباره سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان کشور اظهار کرد: مسابقات در 5 مرحله برگزار میشود و تنها مسابقاتی است که در آموزش و پرورش در 5 مرحله برگزار میشود.
وی افزود: مرحله مدرسه، منطقه، استان، کشور و بینالمللی را داریم؛ امسال با وجود تمام نگرانیها و مشکلاتی که از مرحله استانی این مسابقات برای ما ایجاد شد اما همکاران ما به ویژه در صف جهادگرانه تلاش کردند تا مسابقات به نحو شایستهای برگزار شود.
مدیرکل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش گفت: دو میزبان اصلی این مسابقات استانهای خراسان رضوی و شهرستانهای استان تهران هستند، مسابقات در بخش پژوهشی در استان خراسان رضوی و بخش آوایی در شهرستانهای استان تهران برگزار میشود.
مسیب زاده مطرح کرد: از مجموع 15 میلیون دانشآموز بیش از نیمی از آنها یعنی حدود 7.5 میلیون نفر در مسابقات 14 گانه حوزه قرآن، عترت و نماز شرکت میکنند البته هنوز آمار امسال را جمعآوری نکردیم و نیاز به زمان دارد ممکن است در برخی رشتهها به دلیل شرایط موجود ریزش داشته باشیم.
وی ادامه داد: مرحله آموزشگاهی و منطقهای مسابقات قرآن در شرایط سفید و قبل از کرونا به صورت حضوری برگزار شد و مرحله کشوری در زمان شیوع کرونا بوده است و الان آغاز مسابقات در بخش آوایی را داریم.
مدیرکل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: بیش از 2 هزار نفر از دانشآموزان به صورت مجازی و غیر حضوری فعالیت خواهند داشت با وجود اینکه امسال مسابقات مجازی است اما در بخی از بخشها رشد داشتیم و در برخی بخشها کاهش به عنوان مثال در حوزه داوران افزایش داشتیم و سعی کردیم حالا که مسابقات غیر حضوری و مجازی است عدالت حاکم بر آن تقویت شود ممکن است همچنین در کمیته فوق برنامه تلاش شد شرایطی فراهم شود تا بازیدهای غیرحضوری از مرقد امام رضا (ع) و عبدالعظیم حسنی به صورت مجازی داشته باشیم.
مسیب زاده با اشاره به اینکه 160 داور ملی و بینالمللی در سی و هشتمین مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزی داریم، بیان کرد: در بخش مداحی و اذان خواهران شرکت نمیکنند و در بخش حفظ قرآن به واسطه تأکید رهبر انقلاب، آمورش و پرورش به عنوان بخش فرهنگ ساز و مولد باید شرایط لازم را ایجاد کند بنابراین مسابقات حفظ را به 5 بخش ارتقا دادیم، سالهای قبل یک مسابقه حفظ داشتیم و امسال 5 رشته حفظ داریم.
وی ادامه داد: رشتههای آوایی شامل قرائت، حفظ، مداحی و اذان است در بخش پژوهش نیز رشتههای احکام، انشای نماز، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و تفسیر قرآن را داریم همچنین و مسابقات ترتیل هم برگزار میشود.
مدیرکل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: دوشنبه 20 مرداد مرحله مداحی، 21 مرداد حفظ ویژه، 22 و 23 مرداد قرائت، 24 مرداد مرحله حفظ عمومی دختران و اختامیه بخش آوایی 18 مرداد و بخش پژوهشی 26 مرداد برگزار خواهد شد.
مسیبزاده مطرح کرد: مراسم اختتامیه از طریق شبکه قرآن پخش میشود؛ 7 پایه در متوسطه اول و دوم داریم که در مسابقات شرکت میکنند و در هر رشته 5 نفر از هر پایه انتخاب و جوایز نسبتاً نفیسی تقدیم آنها میشود.
وی گفت: بیشترین شرکت کننده را در مسابقات پژوهشی داریم، قبلاً بیشترین شرکتکننده در مسابقات آوایی، قرآن، قرائت، حفظ و اذان بود اما هماکنون بیش از 10 درصد شرکتکنندگان به نسبت دو بخش آوایی و پژوهشی در قسمت پژوهشی شرکت میکنند که این مسابقات علمیتر است.
مدیرکل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تمام مسابقات به صورت مجازی در شبکه شاد برگزار میشود، بیان کرد: در بخش پژوهشی صحت راستیآزمایی بدین صورت است که مسابقات در دو بخش است مرحله اول ارسال آثار است و مرحله دوم کاملاً حضوری است یعنی در مسابقات صحیفه سجادیه و نهج البلاغه که فن خطابه است، دانشآموزان به صورت مجازی ارتباط زنده برقرار میکنند و به مدت هفت دقیقه در برابر داوران کنفرانس خواهند داد، هیچ کدام از فعالیتها به صورت غیر حضوری و غیر دیداری نیست.
به گزارش خبرآنی، مجتبی هاشمی، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران و دبیر اجرایی مسابقات آوایی گفت: با توجه به شرایطی که در کشور اتفاق افتاد بخشی از مسابقات را حضوری داشتیم و مرحله کشوری یا گام نهایی به صورت مجازی برگزار میشود.
وی افزود: تحویل آثار دانشآموزان در بستر فضای مجازی شاد اتقاق افتاد و از 20 تیر تا 30 تیر به مدت 10 روز ارسال آثار را در بخش مقدماتی و از 20 تا 28 تیر ثبت مشخصات دانشآموزان شرکت کننده را داشتیم.
دبیر اجرایی مسابقات آوایی بیان کرد: امروز به صورت آزمایشی آزمون کتبی رشته حفظ را برگزار خواهیم کرد و نتایج آن را در بهبود فرایندها برای آزمون اصلی در 4 مرداد استفاده خواهیم کرد.
هاشمی مطرح کرد: داوری مسابقات از اول تا 9 مرداد و اعلام اسامی راه یافتگان به مرحله نهایی در 9 مرداد است. داوران در حرم عبدالعظیم حسنی حضور و ارتباط مستقیم با دانشآموزان راه یافته به مرحله نهایی خواهند داشت و مراسم اختتامیه 26 مرداد به صورت زنده و ارتباط تصویری با حضور مسئولان برگزار خواهد شد.
وی گفت: با توجه به اینکه در بستر فضای مجازی فعال هستیم برخی موارد و نکات آموزشی مورد نیاز عوامل اجرایی و دانشآموزانی که وارد فضای مجازی شدهاند در جهت افزایش سواد رسانهای آنها خواهیم داشت.
انتهای پیام/