عربستان سعودی اعلام کرد، اولین نمایشگاه بینالمللی در امور نظامی را در اول مارس سال ۲۰۲۰ برگزار میکند تا این نمایشگاه تریبون کاملی برای سازندگان داخلی و جهانی باشد.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سازمان کل صنایع نظامی عربستان تاکید کرد که این نمایشگاه بر تکامل مشترک میان سامانههای پدافند هوایی، دریایی، زمینی، ماهوارهها و امنیت دادهها متمرکز خواهد بود و دنبالهرو سلسله نمایشگاههای بینالمللی نظامی در سطح جهان خواهد شد.
در مورد ماهیت این نمایشگاه و هدف از برگزاری آن در عربستان، محمد القبیبان، تحلیلگر امور نظامی و استراتژیک گفت، این برنامهها در چارچوب چشمانداز ۲۰۳۰ جهت انتقال تکنولوژیها به عربستان انجام میشود. بعد از وعدهای که محمد بن سلمان در این خصوص داد، این روند در چندین مرحله انجام خواهد شد، قراردادهایی که نیروهای مسلح منعقد خواهند کرد، با این شرط خواهد بود که تکنولوژی به صورت مرحلهای به عربستان انتقال یابد.
وی ادامه داد: در وهله نخست باید زمینه را آماده کرد، آسان نیست که تکنولوژی به طرفی بدون آمادگی در زیرساختها و زمینهها انتقال یابد، به همین دلیل، این نمایشگاه و نمایشگاههای نظامی دیگر، یک نوع زمینهسازی جهت آغاز به کار صنایع نظامی در عربستان است.
القبیبان عنوان کرد: بدین ترتیب، سازنده داخلی و شریک خارجی فرصت بزرگی برای همکاری در چشمانداز ۲۰۳۰ خواهند داشت و میبایست تکنولوژی به صورت مرحله به مرحله انتقال یابد تا صنعتی حاصل شود که به سطح ارتش عربستان که در مرتبه ۱۶ در جهان است، برسد.
همانطور که عربستان سعودی در راستای بومی سازی در زمینههای مختلف اقتصادی و خدماتی تلاش میکند، این کارشناس سعودی تاکید دارد که عربستان همین روش را در زمینه صنایع نظامی هم در پیش گرفته است.
وی در این خصوص گفت: عربستان در این زمینه پیشرو است، ما در عربستان نهادهایی داریم که اقدام به ساخت تجهیزات نظامی برای انواع مهمات آموزشی و ساخت لباسها میکنند و این کارخانهها از ۴۰ سال قبل وجود داشتهاند اما به دلیل سریع بودن رشد و توسعه تسلیحات، این مساله میطلبد که نیروهای مسلح نیز توسعه پیدا کنند.
این کارشناس استراتژیک ادامه داد: زیرساختها وجود دارند، در حال حاضر شراکتهای بینالمللی با تعدادی از کشورها برقرار است و وزارت دفاع کارهای خود را در زمینه نیروهای هوایی آغاز کرده است و توافقنامههایی برای شراکت استراتژیک جهت ساخت هواپیماهای مختلف امضا شده است و تحولات در این زمینه ادامه دارند.
القبیبان ابراز عقیده کرد: ایده ولیعهد این است که کشورها به عربستان اطمینان دارند و با این کشورها برای انتقال تکنولوژی و ایجاد ائتلافهای جهانی بر اساس صنعت، تعامل صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: سلاحهای سبکی در عربستان و نیز مهمات ویژهای برای آموزش ساخته میشوند و ما در حال حاضر در مرحله گذار به سمت به کارگیری سلاح در مفهوم جنگی هستیم و گامها در این زمینه برداشته میشوند.
این سرلشکر بازنشسته در مورد طرح عربستان برای ساخت سلاح و امکان تبدیل عربستان به یکی از صادرکنندگان سلاح در جهان گفت: عربستان همچنان در آغاز راه است و من بر این باور هستم که ایده آغاز فروش همچنان در کشورهایی که صنایع سبک میسازند، باید توسعه یابد، همانند آنچه به عنوان مثال در پاکستان رخ میدهد، چراکه پاکستان با صنایع سبک آغاز کرد و در حال حاضر صنایع نظامی خوبی دارد، به همین دلیل کشور ما در حال حاضر باید با شراکتهای استراتژیک شروع کند. ما در حال حاضر تنها امکاناتمان در حد و مرز سلاحهای سبک همچون موشکهای ساده یا گلوله است و در شرایط کنونی وارد مرحله صادرات به دیگر کشورها نشدهایم.
انتهای پیام