سخنرانیهای امنیتی دبیرکل حزبالله لبنان در جریان جنگ ژوئیه 2006 با رژیم صهیونیستی، نقش اصلی رسانهای آن را در این جنگ ایفا کرد و تأثیر روانی مهمی بر جامعه اسرائیل و به عبارت دیگر بر روحیه نیروهای اشغالگر گذاشت.
به گزارش خبرآنی، شبکه خبری المیادین در یادداشتی با این مقدمه درباره جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ میان حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی و تأثیر سخنرانیهای سید حسن نصرالله در این جنگ نوشت: چهارده سال پس از جنگ ژوئیه، چگونه عبارت "پس از پس از حیفا!" (ما بعد بعد حیفا) و "نگاه کنید که در آتش میسوزد" (انظروا إلیها تحترق) در حافظه نسلهایی زنده مانده که وقتی نصرالله آنها را گفت هنوز کودک بودند؟
سخنرانیهای امنیتی سید حسن نصرالله در جریان جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ با اسرائیل، نقش رسانهای اصلی را در این جنگ ایفا کرد و تأثیر روانی مهمی بر جامعه اسرائیل و به عبارت دیگر بر روحیه نیروهای اشغالگر گذاشت. این اظهارات تمام جنبه های شجاعت، جسارت و توانایی مدیریت جنگ را در شخصیت نصرالله نشان میداد.
همچنین مصاحبههای رسانهای وی تأثیر بسزایی در افزایش روحیه لبنانیها و تقویت انسجام در داخل مقاومت و همچنین تقویت اراده رویارویی مبارزان مقاومت در میدان نبرد داشت.
این موضوع سؤالاتی را درباره اهمیت نقش رسانهای که نصرالله ایفا میکند، به وجود میآورد، به ویژه مرحله کنونی که شاهد فشارهای زیادی بر مقاومت و رویکرد آن در داخل و خارج از کشور هستیم.
در جنگ ژوئیه، مقاومت سلاحها و تاکتیکهای مشخصی را نشان داد که مسیر جنگ را تغییر دادند، اما یک سلاح مرگبار رسانهای و روانی به تنهایی اهرم مهمی را برای تحقق پیروزی ایجاد کرده بود؛ این سلاح سید حسن نصرالله بود.
انجام مصاحبه در داخل ساختمانی در قلب منطقه "ضاحیه" در میان بمباران مداوم و دیگر خطرات جنگ، اهمیت سید حسن نصرالله در جنگ روانی را اثبات کرد.
در آمریکا، روسای جمهور ایالات متحده دورههایی را برای چگونه سخن گفتن میگذارند و از طریق آنها مفاهیمی مانند؛ "چگونه بر ترس خود غلبه کنید؟" و "چگونه ایدههای خود را ارائه میدهید؟" را فرامیگیرند، اما نتیجه در هر صورت یک رئیس جمهور مضطرب مانند رونالد ریگان، رئیس جمهور پیشین آمریکا و یا یک رئیس جمهور لوس مانند دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی یا یک رئیس جمهور دارای لکنت زبان مانند جرج دبلیو بوش بود.
اما درباره شخصیتی مانند نصر الله، وضعیت کاملاً برعکس است و تفاوت از این واقعیت ناشی میشود که وقتی رئیس جمهور آمریکا اقدام به گذراندن این دورهها میکند، او به عنوان اجرا کننده غیر منسجم، بدبین و بدون وابستگی به ایده وارد موضوع میشود، در حالی که سید حسن نصر الله خود تصویری از ایده و برنامهها، مقاومت و جزئیات کوچک و استراتژیهای بزرگ است، به عبارت دیگر او در تمامی جزئیات غوطه ور است و بین شکل روانشناختی او و ایدهای که پیشنهاد میکند فاصلهای وجود ندارد، به همین دلیل است که او قادر به بیان کردن این ایدهها است.
سید حسن نصرالله همچنین دارای یک ذهن مهندسی است، طوری که در بیشتر سخنرانیهایش ابتدا نکاتی را ذکر میکند و سپس شبکهای از روابط را بین این نکتهها مطرح میکند. این یک ذهن مهندسی بوده که قادر است اطلاعات را به صورت روان و شفاف به مردم برساند.
در جنگ ژوئیه، چهره کاریزماتیک دبیرکل حزبالله لبنان نمایان شد. در روز چهارم جنگ، روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت در صفحه اول خود نوشت: "آنچه در جبهه اتفاق میافتد همان چیزی نیست که روایت نظامی اسرائیل میگوید".
"اسرائیلیها بیش از آنکه مقامات خودشان را باور داشته باشند به سخنان سید حسن نصرالله اعتقاد دارند" این عبارتی است که خود شهرکنشینان اسرائیل گفتهاند. این یک شعار عربی برای بالا بردن روحیه نبوده، بلکه اعترافی است که در روزهای ششم، هفتم و هشتم جنگ ژوئیه مشخص شد و شهرکنشینان اسرائیلی و به ویژه ساکنان شهرک "کریات شمونه" ناگزیر به اذعان به این حقیقت شدند.
سید حسن نصرالله در اولین سخنرانی خود در طول جنگ، در تاریخ ۱۴ ژوئیه، مُصر بود که این سخنرانی مقدماتی، چالش برانگیز و محکم باشد چراکه شوک بزرگ بود و رژیم اشغالگر خواستار جنگ آزاد بود. سید حسن نصرالله در نطق خود نکته اصلی را اثبات کرد و گفت: "اگر شما میخواهید این یک جنگ آزاد باشد ما نیز به سمت جنگ آزاد میرویم؛ جنگ آزاد در حیفا و تا ما بعد حیفا، من را باور کنید". این جمله طی یک ساعت در تمامی رسانههای اسرائیل دست به دست شد و شوکی را به محافل اسرائیل وارد کرد.
امروز و پس از گذشت ۱۴ سال از جنگ ژوئیه، عبارت "پس از پس از حیفا" (ما بعد بعد حیفا) و "نگاه کنید که در آتش میسوزد" (انظروا إلیها تحترق؛ اشاره به هدف قرار دادن ناوچه ساعر اسرائیل توسط نیروهای مقاومت) همچنان بر سر زبان نسلها است و آنها را در شبکههای اجتماعی تکرار میکنند.
انتهای پیام